Du er her

Trondheim-Oslo til sammen hele 61 ganger!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

I kveld klokken 22 starter en gruppe veteraner som Rye kan være virkelig stolt av, de har til sammen fullført Trondheim-Oslo intet mindre enn 61 ganger!

Fredag kveld litt etter kl. 22 så er tre av "gamla-kara" i Rye XP klare for å ta en sykkeltur fra Stiftsstaden til Tigerstaden igjen. Henning Sørum, Sturla Rusånes og Thomas Svane Jacobsen har tidligere kjørt distansen på rekordtider og til flere seire i lagkonkurransen sammen med Rye XP, men nå i år er målet å få en sosial tur med fokus på å holde dagens Rye XP bak seg hele veien.
- Vi har også tatt med oss et ferskt Ryemedlem, Tor Oddvar Berge, med på langturen. Dermed er mål nummer to for turen klart: Få Tor med inn under 20 timer - og dermed personlig rekord, sier Thomas.

I år starter Rye XP allerede kl. 04.00, så forspranget gjengen på fire har er på knappe 6 timer. Det kan bli hardt, men vi har både mye stayer-evner og lang erfaring. Henning topper SK Ryes adelskalender med sine 36 gjennomførte Trondheim-Oslo, mens Sturla og Thomas til sammen har 25 fullførte ritt fra Trondheim. Enkelt og greit er vårt opplegg i år. Med rundt 5 raske stopp på noen utvalgte matstasjoner (eller døgnåpne bensinstasjoner), så skal vi kjøre jevnt hele veien. Det blir lav puls i bakkene, storskiva på flatene og langspurt fra Minnesund og inn til Vallhall, avslutter Thomas.


Henning Sørum på Ekspressen i 2002


Sturla Rusånes

 

Men Rye har flere veteraner å være stolt av, lørdag morgen kl 06.20 starter 73 år gamle Agnar Moe i fellesstarten.
Dette blir hans 20. tur nedover Gudbrandsdalen, og han har dermed jubileum i jubileumsåret. Ikke bare det, i fjor syklet han på imponerende 17:39:34.

Lykke til, vi gleder oss til å følge med fra sidelinjen!


Agnar Moe, foto: Gunnar Gulliksen

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen