Du er her

Knallsterke damer i Styrkeprøven

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Elisabeth Solberg. Foto: Frode Vevle

I Styrkeprøvens jubileumsår 2016 stod det lørdag morgen flere damer på startstrekene enn det har gjort noen gang tidligere.
Styrkeprøven, med jenteprosjektkoordinator Caroline Vamnes i spissen, har i år satset knallhard på damene, med blant annet felles kvinnestart fra Lillehammer.

Kristin Falck og Malin Johansen delte 1. plassen i fellesstarten fra Lillehammer, og Heini Hartikainen kom på 3. plass.
– Så lange ritt er ikke vanlig i de fleste fellesstarter for damene. Det er nesten bare i VM man får kjøre så langt, så dette blir moro, sa Kristin Falck før start.

I lagkonkurransen fra Lillehammer ble Ingrid Fjellestad fra Rye beste dame på tiden 4.37.25.

På distansen fra Trondheim var Elisabeth Solberg med i Ekspressen hele veien, og ble dermed aller raskest, ikke bare blant damene, men blant alle startende på distansen, med tiden 13.15.47. Hun slo dermed både forrige klubbrekord og forrige kvinnerekord, som ble satt i 2004 av Monika Olofsson, og var på 13.34.29.

I skrivende stund ligger også Kristine Eriksen og Tove Svendsen, som sykler med Rye 15-1 fra Trondheim, an til å få en svært god sluttid i mål.

Vi kan virkelig være stolte av å være medlemmer av en klubb med så mange rågode damer, dere er store forbilder for oss alle.


Foto: Styrkeprøven - Ladies Edition

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen