Du er her

Glenn tatt ut til OL

Inger Heiberg Woxholtts bilde

- Utrolig kult at jeg får representere Norges beste klubb i Rio, og jeg er veldig takknemlig for all hjelp og støtte jeg har fått, slik at jeg kan nok en gang få oppleve en drøm, sier Glenn.

Norge har bare mulighet til å ta ut én syklist til Paralympics, så kampen er hard, og Glenn var langt fra sikker på å bli tatt ut, men i går kom den etterlengtede meldingen fra Norges Cykleforbund: "Glenn Johansen tatt ut til Paralympics i Rio."

Glenn er født med høyre halvsidig cerebral parese, det vil si muskellammelser i høyre side, og fikk som liten beskjed av legen om at han aldri kunne sykle. Det ville han derimot ikke høre på, han kjøpte seg sin første landeveissykkel i september 2003 og syklet allerede i 2004 sin første store styrkeprøve, fra Trondheim til Oslo, på Ryes 17-timerslag.

I sykling betyr muskellammelsene at han har vansker med balanse og koordinasjon, og han forklarer at han daglig må jobbe spesifikt for å styrke sine svake sider, med gjentatt øving på styrke, koordinasjon og balanse. Hver onsdag trener han på Olympiatoppen som har satt av en time for utøvere som ligger an til å kunne bli tatt ut til Rio. Høyre arm har likevel har blitt litt verre den siste tiden, men Glenn er ikke den som klager.
- Det hender titt og ofte at jeg slår funksjonsfriske ryttere i løp. Det er veldig morsomt. Ekstra gøy er det å slå de som står og klager på at de har litt vondt i benet på startstreken, ler Glenn.

I år har han vært to ganger i Alicante med kvinnelandslaget, dette var veldig bra trening, hyggelig samvær og nivåmessig god matching, forteller han. Trener Carl Erik Pedersen var også veldig løsningsorientert når det gjaldt både langturer og intervaller. På mange av langturene kjørte han bil bak, og Glenn kunne sykle med til han var fornøyd, deretter få haik videre. Etter Alicante var han på 10 dagers privat samling på Mallorca, i Glenns øyne det beste stedet å trene vinterstid.

Han har i vår også syklet to ritt i Italia, i Verola og i Brixia i Lombardia, dette var C1-ritt som Glenn tok som ren trening. Han tok likevel en 3. og 4. plass, sistnevnte bare 0,25 forsmedelige sekunder fra pallen. Han har også syklet et C1 ritt i Köln, og et verdenscupritt i Ostend i Belgia.

Neste store ritt er et verdenscupritt i Baskerland i Spania 15.-17. juli. Dette rittet er så teknisk at han vurderer å kun ha med landeveissykkel, og dermed ikke så gunstig for Glenn, som er best i tempo på relativt rette strekninger. Det var også nettopp på tempo han tok 4. plassen under Paralympics i London i 2012.

- Jeg er virkelig imponert over Glenns målrettede arbeid som har fått ham dit han er nå, sier Josef Noll, som har fulgt Glenn i mange år.


Glenn på vei til 4. plassen under OL i London i 2012

Som Glenn sier "Jeg satser å bli verdensmester". Det satser vi på også, og gleder oss til å følge med på fortsettelsen.

Heia Glenn!

Les en lengre presentasjon av Glenn her, og mer om hvilke syklister som er tatt ut til OL her.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen