Du er her

Schläger i Schladming!

Denne helgen var guttene i satsningsgruppa til Rye utfor på plass i Schladming, for tredje runden av den europeiske IXS-cup’en. Juniorene Simen Smestad (Pro Junior U19) og Ole-Herman Bergby (Pro Junior U19) var på oppdrag for landslaget, og for anledningen fikk også Atle Hagen Lakso (Pro Youth U17) sykle med flagget på brystet. Seniorguttene Henrik Myhrvold og Robin Ryste Skjeret var der på eget initiativ, og konkurrerte mot rundt 200 andre utøvere i elitegruppen. Med totalt 400 ryttere fra over 20 nasjoner er den europeiske IXS-cupen en viktig arena for å måle muskler og høste erfaring.

(alle bilder: Utforlandslaget)

Samlet sett leverte gruppa noen svært gode resultater, og vi er riktig så stolte over prestasjonene deres! Noen har fremdeles uforløst potensial, og det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg gjennom sommeren. Dette er rytternes egen beretning om hvordan det hele utartet seg.

Atle (9. plass U17): Jeg er alt i alt fornøyd med helgens ritt i en ukjent og krevende løype, og i uvanlige omgivelser! Selv mener jeg å ha klart og holde nervene under kontroll og hodet kaldt. Noen små feil i finalen gjorde at tiden min kunne ha vært enda bedre, men sånn er racing. Utrolig gøy å ha vært med på min første europacup, og ikke minst å ha vært der sammen med landslaget!

Simen (5. plass U19): Helgen i Schladming har vært sykt fet! Rett før juniorene skulle begynne, kom det en heftig regnskur som ikke ga seg før alle juniorene var nede. Vi stod på start og varmet opp i det regnet begynte å bøtte ned (vi hadde alle byttet til tørrdekk). Jeg kjørte ganske safe, men kom meg ned uten krasj. Jeg er ikke helt fornøyd, ettersom jeg ønsker å kunne ligge helt på kanten av min kapasitet når jeg sykler finalen. Da kan det gå mye fortere! Jeg vet at sjansen for å tryne er større når jeg pusher mer, men for å komme meg opp på pallen må jeg pushe enda hardere! Kjipt å være så nærme pallen som jeg var nå (0,01 sekund), men får bare trene mer så jeg nailer pallen neste gang!

Ole-Herman (28. plass U19): Det begynte å regne rett før race run, noe jeg egentlig syntes var bra. Kjørte rimelig safe og smud pga. regnet og følte at jeg var på et ganske greit run. Halvveis i løypa tar jeg igjen en rytter foran meg i et parti hvor det ikke er noen mulighet for å kjøre forbi, og endte opp med å kræsje fordi jeg nesten kjørte i ham. Etter det handlet det bare om å komme seg ned.

Henrik (44. plass elite): Jeg var forberedt på å få en god tid i Schladming! Visste nøyaktig hvor og hva jeg måtte gjøre for å få en bedre tid! Kjørte bra og det gikk fort, men ble litt for laidback etter at jeg viste at det værste var over. Så hadde et fall i en av de siste svingene før mål! Kom inn på tiden 4:35. Hadde et mål på 4:28, og det hadde jeg lett klart om jeg ikke falt. Men sånn er sporten!

Robin (71. plass elite): Gjekk greit men kjørte ikkje aggressivt nok, og trur ej la igjen mykje tid på det. Løypa var rå, da!

Neste ritt for utforgjengen er andre runde av den skandinaviske utforcup’en, som avholdes på Voss førstkommende helg. Deretter reiser noen sørover igjen, for å delta på WC i Lenzerheide!

Mille Johnset restituerer fremdeles etter skade, men vi håper å se henne tilbake på utforsykkelen i august.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen