Du er her

Ludvig Fischer Aasheim - ungdomsmester i fellesstart

Heming Harnæss bilde

Ungdomsmesterskapet i landevei ble i helgen arrangert av IL Sverre i idylliske omgivelser i Skogn, Nord-Trøndelag. Fem ryttere fra SK Rye var med, og søndag vant Ludvig Fischer Aasheim fellesstarten for 16-åringene.

Offensiv kjøring fra start var planen i den 86 km lange fellesstarten. Og i den varierte og kuperte rundløypa på 21,5 var Rye-syklistene med å sette fart fra start. Det ble et spennende ritt med høyt tempo med brudd og hard kjøring i bakkene underveis som førte til at feltet ble gradvis mindre.

Siste gang opp de 1,4 km lange 'Langåsbakkene' var det bare tre ryttere igjen og de holdt unna til mål. Ludvig overrasket konkurrentene ved å starte spurten tidlig og i medvinden på oppløpet holdt det til en klar seier!

De andre fra Rye fulgte også opp med sterke resultater og dette var et langt skritt på vei mot målet om å bli landets beste 16-års lag i år!


Før start gjentar kommisæren sikkerhetsreglene og presiserer bl.a. at å sitte på stanga og tråkke (slik Froome gjorde i TdF) er strengt forbudt.


Det var en flott løype i idylliske omgivelser. Her ser vi Rye kjører nøytral service foran feltet og har som hovedoppgave å serve ryttere i brudd - og det passet oss fint!


Ludvig strekker armene i været som vinner av fellesstarten.


Ludvig får mester-trøye og gullmedalje.


Rye-laget med Magnus Brynsrud, Johannes Borud Andresen, Ludvig og Hugo Harnæs. I tillegg kjørte Johanne Dahl Nordland i J-16.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen