Du er her

- Var dette egentlig en god idé?

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Dag Oliver - relaxedsports.com

Det som virket som en så god idé rundt juletider, at du skulle delta i ditt første triatlon, virker ikke lenger så innmari morsomt. Den gangen var det jo så lenge til, og det var lett å  tenke at det ville bli masser av tid til å trene utover våren.
Men nå når det bare er noen få dager igjen til du skal stå på startstreken, virker ikke ideen fullt så god, og nervøsiteten begynner å melde seg. Når du tenker deg om har du egentlig trent alt for lite, i hvert fall sikkert mye mindre enn mange andre, og hvordan i all verden skal dette gå, tenk om du blir sist? Kanskje det er best å holde seg hjemme på sofaen? Har du ikke egentlig bittelitte grann vondt i halsen, eller beina, eller et annet sted som muligens kanskje kan komme til å plage deg litt underveis?

- Slapp av, dette blir veldig gøy, sier Jonas Sundet, stevnleder for Oslo triatlon. Målet vårt er at alle skal få en god opplevelse. Det er over 300 som debuterer i år, så du er dessuten ikke alene.

Det skal være morsomt

Nesten alle føler at de har trent for lite, men husk som sagt at dette først og fremst skal være morsomt.

Det er dessuten veldig vanlig å grue seg rett før start. Tenk heller på at du, i forhold til den tiden du har hatt til rådighet, faktisk har trent en god del, så vær heller stolt av deg selv, som i det hele tatt tør starte.

Mange sier «Å ja, Oslo triatlon, det hadde jeg også lyst å være med på», men blir likevel sittende hjemme, og bare ved å stille til start slår du alle de som hadde lyst, men ikke turte. Ta det som en avansert treningsøkt, nyt opplevelsen og smil til alle menneskene. Det er mye morsommere å svømme i Sognsvann under Oslo triatlon enn nesten alene en vanlig onsdagskveld, det er mye mer spennende å sykle inn i Maridalen sammen med mange andre triatleter enn på treningstur mutters alene, og det er en helt annen opplevelse å løpe rundt Sognsvann som triatlondeltaker enn som en vanlig jogger ute på kveldsrunden.

Alle som kommer i mål får dessuten medalje, t-skjorte og mat. Det får du ikke på en vanlig treningstur!
Ryemedlemmer får dessuten servert kake i Rye-teltet i målområdet, og du rekker fortsatt å melde deg inn, hvis du ikke allerede er medlem. Da får du i tillegg mange hyggelige treningsmuligheter utover høsten, blant annet klubbmesterskapet om bare noen uker.

I tillegg kan du jo skryte litt i sosiale medier etterpå, og fortelle at du faktisk gjorde det, du stilte til start, og du fullførte.

Den første gangen er det dessuten bra å ikke være for rask, for da blir oppturen større neste gang, når du kan sette ny pers. For jeg er ganske sikker på at det vil gi mersmak, så du vil stille til start igjen. Og det er jo du selv som er din viktigste konkurrent!

Noen konkrete tips

Det kan være smart å gjøre seg kjent med løypa på forhånd. Det hjelper på psyken. Du skal ikke trene for hardt de siste dagene, det treningsgrunnlaget du ikke har nå er det for sent å gjøre noe med likevel. Rekker du ikke turen opp til Sognsvann for å se deg om, studerer du i stedet løypekartet på nett. Kanskje du kan følge løypa visuelt i google earth.

Det er dessuten lurt å pakke tingene du skal ha med i god tid.

Norges kanskje mest kjente kvinnelige triatlet og Norseman-vinner nå i 2016, Kari «Fullfart» Lingsom, har laget en fin liste på bloggen sin, den ligger her.

Det er også lurt å organisere seg litt i skiftesonen. Plassen du har til rådighet er ikke er veldig mye bredere enn styret på sykkelen din, så ikke ta med deg noe særlig mer enn du trenger, da blir det lett mye rot. Tenk gjennom hva du skal ha på deg, skal du ha løpetights og eventuell BH under våtdrakten, slik at du bare kan trekke på deg en trøye når du skal ut på sykkel? Finn ut hva du trenger og legg det klart. Husk at det kan være vanskelig å finne igjen plassen sin, særlig etter syklingen, når du ikke har sykkelen din å se etter, eller når du litt svimmel og med tunnelsyn kommer opp av vannet. Et fargerikt lite håndkle til å tørke føttene med er ikke så dumt. Talkum i sokkene gjør dem lettere å få på. Og husk startnummeret, det skal være på ryggen når du sykler og på magen når du løper.

Og husk at det står ikke om livet.
Du blir neppe blir best, men du kan ha det mest gøy. Og husk å smile til fotografen.
 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen