Du er her

- Norseman var hard, akkurat som den skal være

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Christian Prebensen fra Rye tok en imponerende 25. plass i sitt første Norseman i helgen. Her sammen med support Audun Welander-Vatn. Foto: Rune Enger


Foto: Alberto Palladino

Christian er lege og forsker på Ullevål, og er i ferd med å levere doktorgrad i disse dager, så det har ikke vært lett å prioritere trening, forteller han. Han har aldri deltatt i Norseman tidligere, men da han fikk plass på 3. forsøk måtte han bare gripe sjansen.

- Jeg har tidligere løpt mest, men deltok i mitt første triatlon for 3 år siden, og har kjørt noen halv-IM og AXTRI. Det siste halvannet året har jeg hatt mye skadetrøbbel som har begrenset treningen, særlig svøm og løp. Derfor deltok jeg ikke i noen konkurranser ifjor, jeg brukte hele året på rehabilitering.

Med dette grunnlaget er det ekstra imponerende med den gode plasseringen.

- Det var deilig at svømmingen ikke var så kald, jeg synes jeg svømte ganske bra, med tanke på at det var en del bølger og strøm. Det var flere som slet i den røffe sjøen, særlig de med minst erfaring. Vinneren svømte på én time, Christian brukte bare 16 minutter mer.


Foto: Rune Enger

- Jeg hadde en god følelse på sykkelen opp til Vøringsfossen, men var litt sen med å ta på meg nok klær på vidda, og ble skikkelig kald, jeg hakket tenner som på tegnefilm.
Det var flere som slet i denne delen av løypa, de ufyselige forholdene gjorde sitt beste for å ødelegge moralen. Det blåste mye og tidvis var sikten helt borte på grunn av tett tåke og mye regn.
– Jeg lengtet etter motbakkene for å få igjen varmen. På andre halvdel av syklingen fikk jeg igjen varmen litt, og synes det gikk fint over fjellene. Jeg tok det pent ned Imingfjell og var i god form inn i T2, sier Christian. Sykkeletappen ble unnagjort på 6 timer og 17 minutter.


I Austbygda ble sykkelen erstattet med løpesko.

- Jeg holdt et bra tempo ut på løp, men etter 7-8 km merket jeg at det kom til å bli tungt, og jeg slet med å holde tempoet oppe. Kompisene Audun og Rune gjorde en fantastisk jobb som support, og her måtte de trå skikkelig til for å holde Christian motivert.
- Jeg tenkte at jeg bare måtte komme meg til Zombie Hill, for der kunne jeg i det minste gå. Og det ble også power-walking opp hele fjellet, jeg greide kun å løpe noen få korte strekk. Jeg har aldri vært på Gaustatoppen før, og turen opp føltes uendelig lang …


Foto: Rune Enger

- De siste trappene prøvde jeg meg på en liten spurt opp, snublet i siste trinnet og falt over målstreken. Den totale tiden ble 12 timer og 26 minutter.
- Jeg kunne nok gravd litt dypere i kjelleren, jeg lå ikke i fosterstilling og gråt etter målgang, som man har sett noen av de tøffe gutta gjøre på Norseman-filmene tidligere år.
Men det er kanskje også noe det må trenes på.

- Norseman var en kul opplevelse, og det kan godt hende jeg er med igjen, men det neste året blir det prioritering av fag og muligens noe utenlandsjobbing. Skal jeg være med igjen må jeg jo gjøre det enda bedre, men det vil kreve en ganske betydelig og systematisk innsats.
 


Ferdig! Med support Rune Enger. Foto: Audun Welander-Vatn

Relaterte artikler: 
Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen