Du er her

Utfortalenter imponerte i Østerrike

Mille Johnset og Atle Hagen Laakso fra SK Rye serverte knallgod sykling da de deltok i to ritt i Serfaus-Fiss-Ladis Bike Park i Østerrike helgen 13.-14. august. Tross dårlige værforhold som gjorde at rytterne fikk minimalt med trening før rittene så tråkket de to 15-åringene til, og sikret knallgode plasseringer.

Lørdag 13.8: RDC: Rookies Downhill Cup. Mille 2. plass og Atle 4. plass
Søndag 14.8: IRC: International Rookies Championships. Mille 2. plass og Atle 3. plass

- Dette rittet må ha vært noe av det beste jeg har vært med på så langt i min utforkarriere. Ikke bare på grunn av resultatet jeg endte opp med, men også hele arrangementet, forteller Atle. Jeg føler også at jeg har satt ett lite spor i utformiljøet utenfor Norge (siden de sendte live på PinkBike), noe som er litt gøy da, sier han.

- Løypa er sinnsykt fet! Løypa har masse kule "features" (som hopp, doseringer og rotseksjoner) og er heller ikke for lang. Men den har ikke så mange steiner og rockgardens. Løypa har mange valg og det er mulig å finne interessante linjer her og der. På grunn av værforhold ble trening i løypa og seeding på fredagen avlyst. Så vi hadde 4 timer sykling i løypa på lørdagen før vi ble kasta ut i IXS RDC-finalen. Det å erfare at man egentlig ikke trenger mye tid i løypa for å prestere, men å ha fokus på denne lille tiden, er noe jeg er fornøyd med å ha fått til, sier Atle.

Mille støtter Atles oppfatning av løypa. – Den var kjempegøy! Det var for det meste skog, røtter og doseringer – men en av de høyeste løypene jeg har syklet.

- Det jeg var mest fornøyd med var søndagen, da følte jeg at jeg traff de fleste linjene mine og nesten hadde et perfekt run, og at jeg forbedret tiden min med 7 sekunder, sier Mille.
 


 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen