-Takk for et knakende fint arrangement, dere er gode!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Simen Smestad, foto: Gizmo Johnsen

I helgen 20.-21. august arrangerte Sportsklubben Rye NM i utfor i samarbeid med Hafjell Bike Park, og det ble et nok vellykket arrangement.

Det velutviklede sykkelanlegget i Øyer kommune er favorisert av nybegynnere og hyllet av verdenseliten, og det finnes knapt en mer egnet plass for å kåre verdige norgesmestere av sykkelsportens mest actionfylte gren, og med den dyktige arrangørgjengen fra Rye, som engasjerte både slekt og venner og jobbet på spreng, ble det et enestående flott arrangement, med masse gode tilbakemeldinger.

Den gjeve norgesmester-trøya ble delt ut i junior-, senior- og masterklassene, men det ble også kåres vinnere blant barn, ungdommer og mosjonister.

Det ble dessverre ingen ny norgesmester fra Rye, men det var farlig nære, Simen Smestad kjørte inn til en sterk 2. plass bare sekunder bak den ferske juniornorgesmesteren Frikk Hess-Bolstad. De kjørte begge raskere enn samtlige seniorryttere, og leverte mesterskapets beste tider, Simen Smestad var 3.91 sekunder bak Frikk Hess-Bolstad i finalen, men over halvminuttet foran Ole-Herman Bergby på tredjeplass som punkterte tidlig i løpet med mellomtid bare noen sekunder bak vinneren. Ole-Herman Bergby tok imidlertid 3. plassen, så pallen ble likevel svært preget av Ryes flotte farger.

Topp 3 menn junior
1. Frikk Hess-Bolstad, IK Hero, 3:34.26
2. Simen Smestad, SK Rye, 3:38:17
3. Ole-Herman Bergby, SK Rye, 4:18.53

I seniorklassen vant Lars Sandviken fra Drammen CK på 3:40,24.

Blant jentene tok Ryes Mille Johnset 2. plassen totalt, på 4:22,90, og vant også sin klasse.

Mille Johnset, foto: Gizmo Johnsen

Det var også en rekke andre klassevinnere fra Rye: Kine Haugom vant K11-12, Emil Haugom vant M11-12 (med Isak Svenssønn Thørud og Eirik Ølnes Ødegårdstuen på 2. og 3. plass) og Marthe Råheim Rogndokken vant K sport 17.

Pål Standal tok 2. plassen i masterklassen.

Kine Haugom vant K11-12

Emil Haugom, Isak Svenssønn Thørud og Eirik Ølnes Ødegårdstuen tapetserte pallen i Ryes farger i klassen M11-12

Med et lite innlagt spenningsmoment i form av et strømbrudd, da alt var dødt i målområdet og målseilet raste ned, men de iherdige arrangørene i Rye ordnet også det, og løp til og fikk holdt målseilet oppe, så Mille Johnset fikk passert under i full fart.

Etterpå fikk mange dusjet seg i champagne.

Emil Haugom, Isak Svenssønn Thørud og Eirik Ølnes Ødegårdstuen i klassen M11-12

For foreldrene var merkingen av løypa nesten som en ekstremsport å regne. Foto: Lise Burud Smestad.