Du er her

Ludvig Fischer Aasheim tatt ut til landslagssamling

Landeveitalentet Ludvig Fischer Aasheim (16) fra SK Rye har vist en suveren form denne sesongen, og bemerket seg spesielt da han tok førsteplassen under fellesstarten i Ungdomsmesterskapet i landevei i sommer. I tillegg er han på toppen av rankinglisten for M15-16, med over 1.000 poeng ned til nr. 2 på listen. Dette har blitt lagt merke til, og han ble derfor tatt ut til landslagssamling for juniorsyklistene sist helg.

Samlingen ble arrangert på Gardermoen, og en av hensiktene var å starte forberedelsene og kartleggingen av aktuelle juniorryttere til Sykkel-VM i Bergen neste år. Samlingen var vellykket, og landslagssjef Kai Lexberg uttalte blant annet at «vi hadde en veldig bra samling med bra trøkk på treningene. Det var spesielt gledelig å se at sekstenåringene og førsteårsjuniorene var såpass tett på våre beste juniorer.»

Ludvig var veldig fornøyd med samlingen for egen del, og her er hans oppsummering fra helgen:

Fredag: vi kjørte sammen fra hotellet og bort til Minneåsen, som vi skulle kjøre opp 6 ganger. Første gangen kjørte vi kontrollert for å bli ordentlig varme. De fire neste gangene kjørte vi terskel. Synes det var veldig hardt men holdt ikke på å sprekke og holdt følge med de raskeste alle gangene. Den siste gangen var det førstemann til toppen, og det var beinhardt. Sedrik Ullebø og Andreas Leknessund rykket tidlig og var de to første på toppen. Prøvde å følge men var ikke sterk nok. Jeg kom i den neste gruppen som var ganske redusert. Synes det var en bra økt.

Lørdag: vi kjørte en runde på 5,7 km, og hver runde kjørte vi opp den bratte bakken til Tajet. Først kjørte vi 5 ganger opp den bratte siden. Så snudde vi og kjørte 5 ganger opp den andre siden som ikke er så bratt. Og så snudde vi på nytt og kjørte 5 ganger opp den bratte siden igjen. For hvert drag skulle vi kjøre hardere og hardere, og over toppen nest siste gang så måtte jeg slippe rett før utfor kjøringen og da klarte jeg ikke å tette luken i nedoverbakken. Kjørte derfor siste draget alene. Jeg føler at jeg er litt sterkere i lange bakker som ikke er så bratte, så jeg synes at økta var veldig hard, men jeg likte den likevel veldig godt.

Søndag: siste dagen kjørte vi en langtur på omtrent 126 km. Vi delte oss i to grupper med omtrent 10 stykker i hver gruppe. Vi holdt en god fart, og jeg var ganske sliten etter to harde dager. Merket at jeg var glad da økta var over og var ganske tom for krefter i beina.

Alt i alt var det en sosial helg både under og mellom øktene. Var veldig fornøyd med opplegget og treningene, og synes det var gøy med god konkurranse under øktene. Alle som var med var hyggelige å omgås med, og vi hadde det gøy under oppholdet. Det var en veldig fin erfaring å ha med seg videre.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen