Du er her

Sveum tok andreplass sammenlagt i Norgescup rundbane

                                                                                                 Foto: Bengt Ove Sannes

Årets siste ritt i Norgescup rundbane gikk på Skullerud forrige helg. Elisabeth Sveum kjempet i teten både på rundbane og sprint, og tok to sterke andreplasser. Sammenlagt ble det også andreplass på den blide Gjøvikjenta som ble en del av Ryes elitesatsing i forkant av årets sesong.

På lørdagens rundbane var Rye-damene sterke, og i tillegg til Elisabeths andreplass ble det fjerdeplass på Tone Kristin Larsen med Sylvi Sommer og Marit Sveen på de etterfølgende plassene. På søndagens sprint pustet Elisabeth vinneren i nakken og tok andreplassen - det samme gjorde Rye-jenta Ida Sofie Huseby som tok en sterk andreplass i K13-14.

Elisabeth kan se tilbake på en rå sesong med mange gode prestasjoner – med NM-gull i rundbane og sammenlagtseier i Norgescup maraton som de største høydepunktene.

Hvordan synes du det gikk i Norgescupens to siste ritt?
- Jeg hadde en god avslutning på sesongen i finalerittene på Skullerud. På rundbanerittet hadde jeg bra trøkk og kjørte godt teknisk. Veldig gøy at svenske Alexandra Engen også var på plass slik at jeg fikk matchet meg. Det ble en tett fight og jeg pushet kroppen maks. Andreplass og seier i regionmeskerskap var en toppers avslutning på sesongen!

Søndag var det klart for årets siste sprint ritt. Ingrid Bøe Jacobsen var forhåndsfavoritt og jeg var gira på å slå henne i sprinten. Jeg kvalet som nummer to i prologen og kom godt i gang. Neste var rett til semifinale, her tok jeg meg videre og var klar for finale. I finalen tok jeg hjulet til Ingrid og prøvde å komme forbi flere ganger. Ned siste utforbakke hadde jeg mye større fart enn henne og var på vei forbi. Men så presset hun meg ut i gjerdet/båndet og måtte bremse ned. Det ble skikkelig spurt inn mot mål. Nok en andreplass i sprint og seier til Ingrid, vel fortjent! Skikkelig gøy var det uansett, selv om jeg var såå nærme i helgas sprint!

Hvor fornøyd er du med egen innsats i årets Norgescup?
- Jeg har prestert jevne ritt igjennom hele sesongen, og det tar jeg med meg som positivt! Noen NorgesCup-ritt i starten brukte jeg som trening mot EM og er fornøyd med andreplass totalt. Det var utrolig få poeng som skilte fra å ta seieren sammenlagt. Med NM-gull i rundbane og seier sammenlagt i NC maraton har sesongen vært helt rå!

Hvordan skal du legge opp treningen frem til neste sesong?
- Jeg gleder meg til å ta fatt på høst- og vintertreningen. Nå har jeg fått en god grunnmur som blir gøy å utvikle videre. I høst skal jeg sykle Norgescup og NM i cyclocross hvor jeg er regjerende Norgesmester. Etter CX-rittene i slutten av november blir det grunntrening frem til våren. Det blir både langrenn, løp og styrke i tillegg til sykling på rulla inne. Noen treningssamlinger med klubben (Rye elite) til Danmark og til varmere strøk blir det også.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen