Du er her

Bjerkeløpet - en fest i Groruddalen

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Jan Magnus Brevik til venstre og Kenneth Antonsen til høyre.

Bydel Bjerke og Årvoll Idrettslag startet i 2015 et flott arrangement, og 25. september ble løpet arrangert for andre gang.
Arrangementet er et initiativ fra Bydel Bjerke i samarbeid med Årvoll IL, og formålet med løpet er å inspirere til økt aktiviet og dermed bedret folkehelse i bydelen og i Groruddalen. Dette vil vi gjerne ha mer av.

Fra Rye stilte 4 løpere, i den krevende, men morsomme 11 kilometersløypen. Starten er relativt hard, de første 2,5 km stiger løypa via Tonsenhagen og inn i skogen ved Rødtvedt via Krigsskolen ved Linderud, og deretter ned til Kalbakken om Bretvedt og ned til nedre Linderud. Altså en hard og tung løype hvor man virkelig får noe å bryne seg på.

Løperne fra Rye kom seg flott igjennom løypa og oppnådde følgende resultater for klubben:

Jan Magnus Brevik   53:42 , 28. plass i klassen M23-34  
Kenneth Antonsen    57:21,    6. plass i klassen M40 -44 
Roar Lund-Johansen 1:00:45,  11. plass i klassen M45-49 
Anette Astrup Bleie   1:06:59,  11. plass i klassen K23-34  

Dette er et flott tiltak fra bydelen som bør være til inspirasjon for andre bydeler. Løpet starte opp i 2015, i den 2. utgaven i 2016, startet 400 aktive løpere. Det var to gratis barneløp samt både 4 km og 11 km, pluss stafett, for unge og voksne i alle aldre. Årvoll Idrettslag og Bydel Bjerke skapte stor stemning på sletten ved Årvoll skole. Med hoppeslott for småtrollene, kaker og korps. Speaker var dyktig og underholdene og når i tillegg septemberværet stiller på lag, var det minst 800 små og store som både løp og smilte om kapp denne fine søndagen.

Kenneth Antonsen vil gjerne oppfordrere alle Rye-løpere til å delta i dette flotte løpet til neste år.
Mer om løpet kan du lese her, og flere bilder fra løpet på Kondis her.
 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen