Du er her

Simen Smestad – beste skandinaviske junior!

                                                                          Foto: Kim A. Pedersen

Den felles skandinaviske utforcupen ble avsluttet i Kjerringåsen i Sarpsborg siste helgen i september. Simen Smestad fra SK Rye har vist muskler gjennom hele sesongen, og sikret seg sammenlagtseieren i juniorklassen med god margin. 

17-åringen har lagt en sterk sesong bak seg, og med landslagsplass har han også fått testet seg internasjonalt. Han har kjørt flere verdenscuprunder der han har prestert veldig bra, og i utfor-VM i Italia ble han best av de norske som deltok.  

Hvordan synes du det gikk i det siste rittet i den skandinaviske cupen?

- Jeg syntes det gikk ganske bra i Kjerringåsen. Ettersom jeg visste at jeg allerede hadde vunnet sammenlagt så kom jeg inn mot helgen med senkede skuldre, og jeg skulle bare ta det med ro og ha det gøy. Jeg fokuserte på helgen som et enkeltritt og ville vinne. Løypa var kort og intens, så jeg visste at det kom til å være trange tider og close racing! Jeg klarte å vinne, men allikevel føler jeg ikke at jeg vant. Det jeg er mest ute etter er å slå tidene til seniorgutta, for jeg er selv senior neste år. Jeg hadde helgens nest beste tid, men for meg er ikke det bra nok. Så jeg har mye å jobbe med gjennom vinteren.

Hvor fornøyd er du med egen innsats denne sesongen?

- Jeg er veldig fornøyd med egen innsats denne sesongen! Jeg har fått mange gode resultater, og har vært veldig nære å oppnå flere mål jeg hadde satt meg. Jeg er ikke 100 % fornøyd ettersom jeg ikke oppnådde alle målene, men er uansett veldig glad for at sesongen ble sånn den ble. Jeg har holdt meg skadefri og jeg har gjort det brukbart på omtrent alle rittene jeg har kjørt i år. Jeg har fått masse erfaring fra utlandet, og jeg har lært masse om meg selv og hva jeg må bli bedre på for å sykle fortere.

Hvordan skal du legge opp treningen frem mot neste sesong?

- Treningen mot neste sesong er allerede i gang. Jeg er inne i fjerde uken med "vintertreningen", og skal fortsette med det gjennom vinteren. Jeg kommer til å gjøre mye likt som i fjor, med noen endringer. Treningen består av styrketrening, intervalltrening på rulla og sykling på snø. Jeg kommer også til å dra på en treningssamling eller to i løpet av vinteren.


Full fart i Kjerringåsen. Det går unna når Simen setter utfor.
Foto: Kim A. Pedersen

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen