Du er her

Solid sykling på Voldsløkka

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Aksel Fischer Aasheim kjørte seg oppover utover i rittet og endte på 7. plass. Heller ikke Edvald Boasson Hagen klarte å følge da Aksel kjørte forbi i et av de tekniske partiene. Foto: Egil Andreas Aasheim

I går ble Norges største sykkelkrossritt, Superpokal Voldsløkka arrangert.

Vinneren fra i fjor, Elisabeth Sveum kjører EM i kross i Frankrike i dag, og går derfor glipp av hovedstadens prestisjeløp i år (mer om det her).

I eliteklassen for menn var alle de beste krossyklistene i landet på startstreken, unntatt fjorårsvinner Fredrik Haraldseth, som også sykler EM denne helgen. Likevel var det nok Edvald Boasson Hagen som var det store trekkplasteret for de fleste i publikum. Edvald er riktignok ingen ekspert på sykkelkross, men det er alltid populært blant publikum når han står på startstreken. Rye stilte med seks ryttere i eliteklassen: Jens Bergmann, Halvor Landmark Tandrevold, Jørgen Strømstad Sunde, Aksel Fischer Aasheim, Ludvig Fischer Aasheim, og ikke minst, Ryes «grand old man» blant klubbens elitesyklister i terrenget, Pål Christian Lødøen.

Da startskuddet gikk, satte rytterne som forventet avgårde i en forrykende fart, og det ble snart klart at Rye måtte sette sin lit til Aksel med tanke på topplasseringer. Fra en litt beskjeden start kjørte han seg oppover i feltet og var forbi Edvald etter to-tre runder. Aksel holdt farten oppe hele veien og endte til slutt på en 7. plass. Det var solid kjørt, og Aksel bekreftet nok en gang nivået sitt.

Ludvig var en av de yngste rytterne i feltet, og derfor var det imponerende at han fra en beskjed plassering på startstreken kjørte seg opp til en 16. plass blant senioreliten. Han kom også på 2. plass blant juniorene.

De andre eliterytterne fra Rye, Jens, Halvor og Jørgen, hadde ikke helt dagen. Jens hang lenge med i feltet, men fikk problemer mot slutten og måtte gi seg. Halvor var uheldig før start og måtte bytte til en ukjent sykkel som det ikke var greit å sykle på, og Jørgen hadde tempoproblemer hele veien, men fullførte. Pål Christian var en av de eldste i feltet, kjørte et sterkt løp og kom til mål med kun én tilleggsrunde.

Superpokal er i ferd med å bli en klassiker blant krossrittene her i landet, og i går hadde arrangørene også klaff med et nydelig høstvær. Det var derfor mange som hadde møtt opp for å følge rytterne ringside. De fikk valuta for pengene, med topp innsats av rytterne fra start til mål og mange tette dueller underveis. En av de teknisk dyktigste rytterne, Martin Siggerud fra Soon CK, underholdt også publikum med «bunny jumps» over hindrene i målområdet.


Ryes grand old man i terrenget, Pål Christian Lødøen, ga alt underveis og kom til mål på en hederlig plassering. Foto: Egil Andreas Aasheim


Ludvig Fischer Aasheim imponerte stort og tok andreplassen blant juniorene i eliteklassen. Foto: Egil Andreas Aasheim


Ingen sykkelgrener har så bratte kneiker som sykkelkross. Her ser vi Ludvig på vei opp "veggen" i målområdet." Foto: Egil Andreas Aasheim


Jens Bergmann var godt med fra start og lå lenge an til en plassering blant de 15 beste. Foto: Egil Andreas Aasheim


Nydelig vær og fantastiske høstfarger på Voldsløkka. Foto: Ola Morken via instagram


Halvor Landmark Tandrevold, foto: Anders Staubo Nordahl via instagram

 

For fullstendige resultater, se rittresultater.no.

Her er også en link til et videoklipp fra rittet: https://www.youtube.com/watch?v=dDkMEi_abnk

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen