Du er her

Lørdagslangtur på sti til flyvraket 29. oktober

Marit Tørstads bilde
 
I praktfullt høstvær var det mange som møtte opp på Langsetløkka for en ny treningstur rundt om i Lillomarka. I strålende sol og barfrost med løvtrærne pyntet i høstfarger satte vi kursen innover og oppover. Denne lørdagen hadde Erik lagt traseen inn til Hansakollen og flyvraket. Dette er en tretimers tur med mange høydemeter. Turen gjøres kun en gang hver høst. Dette er en av høstens høydepunkt for flere av oss. Neste sjanse til å oppleve akkurat denne turen med gruppa blir høsten 2017.
- Men det er flere flotte turer og opplevelser til  å glede seg til.
 
Flyvraket er rester av en Dornier D017 (se bilde under). Det var et tysk bombefly med vanligvis en besetning på fem personer. Flyet som krasjet ved Hansakollen hadde en besetning på tre personer som alle omkom. Dette skjedde 2. juli 1942. Rester av vraket er ikke vanskelig å finne, særlig når du har med kjentmann Erik.
 
Stivalget denne gangen gikk inn til Monsetangen. Deretter Elses sti inn til Slåttebråtan og videre til Sanderberget hvor vi krysset Greveveien. Videre oppover stien på venstre side langs Greveveien til Sandermosen frem til parkeringsplassen ved Mobekken. Der fulgte vi grusveien langs Dølerbråtbekken nesten til ende før vi satt kursen rett til værs opp til Hansakollen.  
Etter en kort "lunch" startet returen ned mot Mobekken på sti. Deretter via Dausjøen, til Sander gård og inn til Langsetløkka. 

Slitne ble vi til slutt, men for en tur. Stor stemning hele veien, selv i de bratteste motene. Nok en fantastisk start på helgen. Vi gleder oss allerede til neste lørdag.

 
Tore
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen