Du er her

Poznan maraton 9. oktober

Marit Tørstads bilde
 
Runars løpsrapport fra Poznan:
 
Vi hadde begge to satt Hull maraton som høstens store mål, men dessverre endte det med skuffelse, skader og brutt løp for Lauras del. Så da var det bare å begynne å lete etter andre alternativ denne høsten, og ettersom Laura likevel skulle jobbe noen uker i Polen, falt valget på Poznan maraton. Jeg skulle løpe som fartsholder (og esel....Lastet med drikke og gels!), og vi skulle følge en konservativ plan til sub 4 timer. 
 
Poznan maraton skulle vise seg å være større enn vi hadde forestilt oss - et sted mellom 6 og 8000 deltagere, og en fantastisk fin stemning. Vi booket oss inn på Sheraton hotel som lå vis a vis messeområdet der både utdeling avstartnummer fant sted, og selv målpasseringen skulle være. Det viste seg også at selve starten var i samme gate som hotellet, og vår pulje var rett utenfor hotelinngagen.... Perfekt!
 
Laura hadde gitt meg klar beskjed om å pushe henne hele veien - endelig skulle hun under 4 timer grensen! Det var ca. 8 grader, overskyet og perfekte forhold! Starten gikk og vi fant raskt flyten og bra fart. Jeg måtte holde Laura igjen for at hun ikke skulle kjøre ut for hardt....igjen... Kjempestemning rundt løypa, masse folk ute og et veldig bra arrangement. Vi koste oss og første halvdel gikk unna på 1:54. Laura følte seg fortsatt sterk og klar på at i dag var dagen. De neste kilometrene fløyt på men så - rundt 33-34 km begynte det å gå tyngre, og Laura klaget over vondt i den ene foten. Som lovet - jeg pushet henne, sa at "it's all in your head - don't let yourself down. Just push through the pain...". Laura fortsatte å kjøre på, men jeg så at hun begynte å slite. VI var fortsatt i rute til 3:50-55 finish, og vi kom nærmere og nærmere målet. Laura måtte stoppe og rette på skoen et par ganger og klaget på smerter og kramper i den ene foten. Igjen - jeg pushet henne videre og sa at nå var det bare å hente ut det lille ekstra, snart mål.... Med et siste ekstra push og siste halvannen kilometer i 4:55 fart, kom vi i mål på 3:54:31 - Ny pers med 14 minutter(!) og endelig under 4 timer. Mye glede og lettelse. Men nå kom smertene i foten også tilbake. Laura kunne knapt gå på foten, men jeg forsikret henne om at den sikkert bare var litt forslått som resultat av en litt ubehagelig timingchip i plast festet på toppen av vrista.... Vi feiret med god mat og drikke, og jeg fløy hjem til Norge neste kveld. 
 
Ytterligere 2 dager gikk, og Lauras fot var fortsatt fryktelig vond og opphovnet. Tid for å se legen.... Den polske legen tar røntgenbilder og konkluderer med brudd.... OG det hadde antageligvis skjedd allerede halvveis inn i maratonløpet!!! M.a.o. løp Laura en halvmaraton med brudd i foten og perset like fullt med 14 minutter. Om hun noen gang hadde tvilt på egen mentale kapasitet, fikk hun i det minst bevist at det ikke er noe i veien med den.... OG jeg - jeg fikk en smule dårlig samvittighet for å ha pushet henne videre gjennom smertene. It's all in Your head.... right....   
 
 
Poznan maraton kan virkelig anbefales. Relativ flat, rask løype, prikkfritt arrangement og gode fasiliteter. Velger du i tillegg Sheraton hotel, bor du i prinsippet i start/målområdet ...
 
SEIER I LØRENSKOG
 
Runar vant forøvrig 5,9 km løpet under Lørenskog halvmaraton sist lørdag, med egen skade nesten leget kontrollerte han bra inn til seier! 
Selvsagt med vaffel etterpå :) 
 
Vi gratulerer både Laura og Runar med flott innsats!
 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen