Du er her

Sesongen er igang!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Mens de fleste av oss mer mosjonspregede triatleter, løpere og syklister tok oss en velfortjent pause etter en lang konkurransesesong, startet Ryes raskeste lag sesongen allerede 1. oktober.


– Vi satser både på Trondheim og Lillehammer i 2017 også, men det er Trondheim som blir hovedsatsingen for Ekspressen i 2017. Jeg gleder meg som en unge. Det gjør jeg alltid etter høstmøtet, sier Rune Holden, som var en av kapteinene på årets XP-lag fra Trondheim.
– Mange av de som syklet Lillehammer-Oslo er jo vant til Trondheim, og syns det ble litt rart. De kjørte rittet og reiste hjem og spiste frokost, så til neste år blir det Trondheim som blir hovedprioritet for XP. Men vi vil stille på Lillehammer, og målet er alltid å komme på pallen, sier han til landevei.no. Vi har dessuten utvidet bruttotroppen fra 55 til 69 personer i år.

Informasjonsmøtet i midten av september var veldig vellykket. Ekspressen, Rye 15 og Rye 1 er godt i gang, og i oktober ble alle testet i en FTP-test (functional threshold power (FTP). Kort fortalt er dette en test hvor man kjører 20 minutter på ergometersykkel så jevnt og hardt som overhodet mulig, og man får en FTP-verdi, en snittwatt og watt per kg.
- Disse tallene brukes for å sette riktige wattbaserte treningssoner, sammenlikning ved neste test, for å se at treningen virker og vi er på rett, vei, sier Thomas Brodersen, en av de mest sentral personene i ressursgruppa til Ekspressen.

Målet med en belastningstest er alltid å stadfeste ditt nåværende fysiske nivå, og identifisere forbedringspotensialet ditt. Hva er styrkene dine, hva er svakhetene og hvordan må vi tilpasse treningen din for effektivt å jobbe med svakhetene. Testene blir utført av det tyske toppidrettssenteret STAPS som XP har samarbeidet med de to siste årene og Avancia Skedsmokorset.

- FTP-testen var en stor suksess. Mange kom til testen med FTP-tallet sitt fra mai friskt i minnet, og fikk seg en liten overraskelse da det viste seg hva som hadde skjedd i løpet av noen litt roligere sommer- og høstmåneder, sier Thomas.
Alle ryttere fikk individuelle tilbakemeldinger og treningsplan, og vi vil kjøre en tilsvarende test i januar, for å se at treningen fungerer og at vi er på rett spor. Deretter blir det en ny test i mars, hvor tallene vil fortelle oss mer om hvem som bør sykle på hvilke lag og hvilke distanser.Nytt av året er et tettere samarbeid mellom Rye 1 og Rye 15. Vi ønsker at hver rytter skal få sykle på det laget hvor de passer best og at det skal være lettere å skifte mellom lagene. Mens man tidligere kanskje gikk over til andre klubber hvis man ikke hadde styrken som kreves i XP, eller ønsket å saste mer noen år og og mindre andre, ønsker vi nå at ryttere for eksempel skal kunne satse og sykle med XP ett år, med Rye 15 et annet, hvis det passer dem bedre, og vi vil rekruttere fra Rye 1 og Rye 15 når vi ser at det er ryttere der som er sterke nok til å sykle med XP.

XP har en ressursgruppe på 11 personer, hvorav fire av dem jobber hardt gjennom vinteren for å skape samhold i laget, og vi arrangerer sosiale treningssamlinger både for å bli bedre kjent, og øke fellesskapsfølelsen. Vi har samling på Avencia både i noveber og i februar. Ressursgruppen skal også jobbe for Rye 1 og Rye 15, og det skal samarbeides om alt fra tester, treningsplaner og samlinger. XP har også utvidet bruttotroppen fra 55 til 69 personer i år.

Derfor inviterer XP med seg både Rye 1, Rye 15 og master på alle samlinger, til Gran Canaria i januar og til Costa Blanca i uke 14. Nytt av året er også at samlingen som tidligere har vært i Fredrikstad flyttes til Sverige, det blir i slutten av april.

– Vi må heve oss et hakk i motbakkene, så på Gran Canaria blir det mye bakkesykling. Vi bytter hovedsamlingen på Mallorca en uke før påske med Villajoyosa på fastlandet. Det virker veldig godt tilrettelagt der, og Vuelta’en har også gått gjennom området der før. Siste helga i april kjøres den tradisjonelle helgesamlinga der laget får sin siste finpuss før sesongens første ritt. Den har de siste åra vært i Fredrikstad, men er i år lagt til Arvika i Sverige.
– Veistandarden i Sverige er veldig bra, så det er flotte forhold for å sykle der, og mange muligheter for ulike typer turer.

Første treningssamling er allerede nå i november, 19.-20. november inviteres alle til 2017-sesongens første treningssamling på Avancia på Skedsmokorset. Her blir det masse trening i en sosial setting, gruppetrening, sirkeltrening, spinning og informasjon om bestilling av klær.

Påmelding til treningssamlingen her.


 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen