Du er her

Ecotrail Madrid

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Rye-løper Kenneth Antonsen løp Ecotrail Madrid 50 km i helgen. Det ble et morsomt og flott løp i en av Europas fineste byer.

Den første utgaven av Ecotrail Madrid gikk 12. november, og det var tre forskjellige distanser å velge mellom, 80 km, 50 km og 23 km. 21 nordmenn kom i mål, 12 av dem hadde valgt 50 km-distansen, og Ryes Kenneth Antonsen var en av dem.

- Enkel og grei logistikk, morsom og fin løype. Som alltid utrolig god stemning underveis, sier han.

- Etter Ecotrail Oslo, satte jeg alle Ecotrail-løpene på listen over løp jeg har lyst til å delta i. Ecotrail-løpene foregår i all hovedsak rundt store byer, og man løper i terrenget rundt byen med utrolig fin utsikt inn mot mål, som alltid ligger sentralt plassert. I Madrid var mål plassert i forretningsdistriktet, mellom to av skyskraperne. Disse kunne man skue fra hele turen.

- Det ble forøvrig en utrolig flott tur gjennom løypa. Til min gledelige overraskelse var det "horder" av nordmenn der nede. Blant annet hadde Ecotrail-organisasjonen i Oslo en løpende delegasjon, og total var det 25 nordmenn som stilte til start. Utrolig mange gode prestasjoner også av de norske, med pallplasser og imponerende løping av kvinner og menn.

Norske Marit Karlsen, medforfatter av boka Maraton, vant kvinneklassen og kom på 2. plass totalt på 50 km, på tiden 04.49.32. (Mer om hennes opplevelse av løpet på kondis.no, her.)

- Selv ønsket jeg å oppleve naturen og stiene, og når man i tillegg har vært syk i ukene før løpet, så er en gjennomføring mer enn tøff nok, sier Kenneth. - Men alt i alt gikk det som planlagt. Jeg fikk følge med tre andre nordmenn (Martin Fiskum, Halvor Ronneng og Tomas Pinas), og vil løp, smilte, lo, klaget litt, peppet hverandre og kom oss gjennom på en flott måte som et team. Vi tok det som en tur, og kom oss i mål på ca 6 timer. Løypa er ganske grei, med kun 675 høydemeter totalt på 50 km, så det er helt overkommelig for de aller fleste å komme seg igjennom.  

- Dette var første gangen det ble arrangert i Madrid, og alt i alt synes jeg løypa var utrolig flott. Det var et parti etter ca 30 km som var utrolig kjedelig, hvor man i ca 8 km løp rundt et militært treningsområde, men ellers var det veldig fint.

- Jeg vil anbefale alle å delta på Ecotrail-løpene, avslutter Kenneth Antonsen.
 


Kenneth Antonsen på en av de fine stiene i løypa.


Kenneth Antonsen etter målgang mellom de to skyskraperne i finansdistriktet. Gratulerer med vel gjennomført!

 

Løpets egne hjemmesider finner du her, og alt om Ecotrail-løpene her.

Neste sjanse er Ecotrail Paris 16./19. mars. Noen flere som lar seg friste?

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen