Du er her

Runde på runde på Bislett!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Tenk å se så blid ut etter å ha løpt i seks timer! Foto: Hilde Johansen

18.-20. november var det Bislett ultrafestival, og den består av hele fire alternativer, du kan velge å løpe i 48 timer, 24 timer, 12 timer og 6 timer. Tre ultrautholdende Rye-medlemmer stilte til start.

Den korteste distansen er ingen egentlig kortdistanse. Den definisjonen passerer ikke på et løp som går over 6 timer. Victoria Engebretsen startet kl 14 på lørdag 19.11, og skulle løpe så langt hun kom i løpet av 6 timer. Runde på runde på runde på runde ...

- Jeg fikk litt problemer underveis med et kne, men etter litt smertestillende ble det bra, sier hun. Seks timer for meg er ikke så lang tid, så jeg følte det gikk veldig fort og nesten litt for lett. Veldig fornøyd, målet var mellom 60 og 66 km, og det klarte jeg!

Og det klarte hun med god margin, imponerende 63,064 km rakk hun, og det ble en 4. plass i kvinneklassen. Bare fire menn løp lenger enn henne.

De to Rye-mennene som deltok imponerte også virkelig. Bislett 12-timer ble arrangert parallelt med de siste 12 timene av Bislett 48-timer. Litt spesielt er det også med start klokken 10 på kvelden og løping gjennom hele natten - men det var altså for å tilpasse løpet til resten av ultraløpsfestivalen på Bislett.

Henning Olsrud startet forsiktig, men løp seg oppover på lista, og rakk å løpe hele 112,187 km i løpet av disse 12 timene. Det holdt til en god fjerdeplass.

Jan Magnus Brevik gikk hardt ut, og ledet de første 44 kilometrene, men måtte korrigere farten litt underveis, og endte på en syvende plass, han rakk hele 103,917 km i løpet av de 12 timene.

Det er helt vanvittig langt! Distansen Henning løp tilsvarer mer enn to og en halv maraton. Gratulerer med 205 runder rundt på Bislett!


Jan Magnus Brevik, bilde lånt fra kondis.no, foto: Olav Engen


 

 

 

 

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen