Du er her

Rye Terrengsykkelfestival arrangeres 5.-7. mai

                                                              Foto: Bengt Ove Sannes

Fes­ti­va­len byr på tre-dagers etappe­ritt, to-dagers mini­e­tappe­ritt og enkelt­ritt der ter­reng­syk­lis­ter i alle ald­re er vel­kom­men til å del­ta. Rit­tene er klas­si­fi­serte som UCI-ritt, Nor­ges Cup, Mas­ters Cup og ran­kingritt for M/K 15–16. Her blir det en kamp mel­lom Nor­ges beste ryt­tere og inter­na­sjo­nale del­ta­gere. Etap­pe­ne spen­ner fra tem­po, olym­pisk rund­bane og kort­bane­ritt med skul­der-mot-skul­der kjem­ping og bonus­se­kun­der ved hver run­ding.

Tre-dagers etappe­rit­t også for 15-16 åringene
Det tre-dagers etappe­rit­tet er for senior- og junior­ryt­te­re — og for første gang også for M/K 15–16. For øvri­ge ryt­ter­ne mel­lom 11 og 99 år er det to-dagers mini­e­tappe­ritt som gjel­der, mens de aller yngs­te syk­ler rund­ba­ne på lør­dag.

Internasjonalt i juniorklassen
Nytt av året er også at rund­bane­rit­tet for junio­rer på lør­da­gen har fått C2-sta­tus. Med det blir det mulig­het for å måle kref­ter mot inter­na­sjo­na­le ryt­te­re og sam­le UCI-poeng også for junio­re­ne.

Årets første mulig­het til å kjø­re kort­bane
På søn­dag blir det kort­bane for 11–16-åringene, elite­klas­se­ne og Mas­ters-klas­se­ne. Løy­pa har mor­som­me sti­er, god stem­ning og er uten skum­le momen­ter. Run­de­ne er kor­te­re og løy­pe­ne er ikke så tek­nisk kre­ven­de som i rund­ba­ne. Der­med blir det tet­te duel­ler som i gate­ritt, men på lett­syk­le­te flyt­s­ti­er i ter­ren­get. Løype­for­men har vært popu­lær i fes­ti­va­len, og i fjor utvi­det vi til­bu­det til alle fra 11 år og opp­over. I år er det to Nor­ges Cup hel­ger med kort­bane, så bli med på årets første og bygg erfa­ring!

Se mer informasjon om festivalen på ryebikefestival.no

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen