Du er her

Winterrun - en super måte å bryte opp treningsvinteren på

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Runar Sæther hadde startnummer 1. Foto: Winterrun/Eivind Bye, Runner's World.

4. februar ble det arrangert Winterrun i Oslo, og rekke Rye-løpere deltok.

Aller mest imponerte Runar Sæther, med en 2. plass på 5-kilometeren.

- Det var et veldig morsomt og annerledes løp, sier Runar. - Ikke som en ordinær 5 km, men både is, snø og trapper. Jeg var veldig godt fornøyd med gjennomføringen, særlig med tanke på i skuffelsen i Sevilla helgen før. Halvmaraton har vært mitt treningsmål gjennom vinteren, og jeg har aldri løpt så fort og bra på trening som jeg gjorde i desember. Desto mer frustrerende da jeg ble syk 1. januar og mister 3(!) uker med spesifikk trening. Det sa seg vel egentlig selv at Sevilla ikke kom til å gå som ønsket, men at det skulle bli så tungt, og at jeg måtte grave så dypt for i det hele tatt å holde ok fart, var tungt. Jeg hadde lyst til å droppe ut allerede etter 2 km, men pushet gjennom på 1:15:15. Veldig skuffende med tanke på trening som viser at jeg burde kunne løpt 5 min raskere ... Men det kommer nye muligheter! Holmestrand er neste halvmaraton, men før det blir det en uke med trening i Spania i mars, inkludert et 24 km terrengløp med 1600 høydemeter ... Det blir interessant, sier han.

- Men Winterrun var som sagt en utfordrende og morsom løype, og herlig stemning. Jeg kan definitivt tenke meg å løpe det igjen neste år – enten samme distanse eller 10 km. Det er en super måte å bryte opp treningsvinteren på. Kroppen responderte langt bedre denne helgen, og hadde jeg vært litt tryggere på formen, hadde jeg nok trykket enda mer på tidligere i løpet. Jeg forsøkte å få en luke i de små bakkene og litt mer tekniske partiene, men Håkon Mushom (som til slutt vant) løp stadig inn dette i de litt lettere partiene. Skulle nok vært enda litt tøffere, men jeg var veldig usikker på formen. Da det var igjen en knapp kilometer og Håkon satte opp tempoet, var det bare å innse at en 800-meterløper nok har en litt høyere toppfart enn en maratonløper. Den siste kilometeren gikk likevel i 3:00 fart, så jeg er godt fornøyd med avslutningen, sølv og et veldig morsomt løp. Anbefales!

Jan Magnus Brevik, Kristian Roald, Morgan Adolfsen, Erik Westnes, Marit Tørstad, Torunn Brandt og Rune Wie fra Rye løp alle 10 kilometer. Se alle resultater her.


Runar etter vel gjennomført løp. Foto: Svein Erik Bakke


Torunn Brandt, foto: Svein-Erik Bakke (som selv stilte som løype- og fakkelvakt).

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen