Du er her

«Alt er mulig bare en vil nok og jobber knallhardt»

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Gunn-Rita i sin nye konkurransedrakt som hun selv har vært med å designe, fortalte hun oss. Her sammen med noen av "The Rye Ladies" etter spinningøkten. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Torsdag 16. februar hadde vi i Sportsklubben Rye glede av å  få besøk av terrengsykkeldronningen selv, Gunn-Rita Dahle Flesjå og treneren hennes, Kenneth Flesjå.
De tok oss først gjennom en spinningøkt, deretter var det foredrag med spørsmål fra salen.

De fortalte først litt om Gunn-Ritas forhistorie, og om tiden rundt 2001 da hun var overtrent og nærmest gitt opp av alle. Det var da Kenneth Flesjå, som nå er mannen hennes, tok over som trener, og de jobbet først og fremst med å få tilbake idrettsgleden. De fortalte skiftevis om sine tanker rundt trening og resultater på en god måte. Her er en lite sammendrag av noen av de temaene de var innom.

Hver sesong blir som en «comeback»-sesong når man har holdt på så lenge som Gunn-Rita. I 2009 fikk hun barn, men valgte å fortsette karrieren, selv om hun mistet en del støtte av mange hun hadde jobbet med i mange år. Etter fødselen ble det en ny start på en ny karriere.

Hva kreves?

Gunn-Rita og Kenneth har hele tiden disse punktene i bakhodet:
-Hvor står jeg nå?
-Enkel, men konkret målsetting (motiverende og nødvendig)
-Hva vil det koste i tid, krefter og prioriteringer?
-Hvem kan hjelpe meg med å nå min målsetning, hvem er mine viktige støttespillere?
-God planlegging
-Justeringer underveis

- Når Gunn-Rita står med gullet i hånden er det stort, men det viktigste er å se seg tilbake og analysere, sier Kenneth, hva gjorde vi riktig denne gangen? Hva har vi gjort de siste seks månedene som resuterte i dette? Hva er det som gjør at vi lykkes nå, og hvordan kan vi bruke dette videre?

God målsetting

For Gunn-Rita er dette målene hun satte seg i 2012, og som fortsatt gjelder:
- Å være en god mamma
- Å vinne 1 verdenscupgull (hun har nå vunnet 29 - og mangler ett!)
- Å vinne 1 VM-gull
- God helse

- Sett deg mål, sier Kenneth. - Gjerne både noen hemmelige, hårete mål, og noen mer offentlige mål som du kan dele med venner og familie, og få hjelp til å jobbe mot.

Kvalitet, kontinuitet og gjennomføring, er familien Flesjås grunnleggende treningsfilosofi. Hemmeligheten er ikke noe hokus pokus, men å være bevisst på hva man gjør hver dag, bruke erfaringer, ha kontinuitet i treningsarbeidet. Trivsel er viktig, og å ha det gøy.

Bli kjent med kroppen så du vet hva du trenger før konkurranse, skal du trene deg ned og hvile deg i form, eller trives du best med en liten utblåsning rett før konkurranse? Det er også veldig viktig å periodisere sesongen i forhold til intensitet, så ikke alt blir en lapskaus av halvhard trening, og du aldri når formtoppen. God planleging gjelder både for hver sesong og hver eneste økt.
Du må heller ikke komme til en konkurranse og være for gira, og tappe motoren før selve konkurransedagen.

Sykkelglede og aktivitetsglede er stikkord. Motivasjon kommer ved å sette seg konkrete mål, og reisen mot målet er utrolig spennende, uansett om du når det eller ei.


Det var proppfullt i spinningsalen på SATS Elixia Nasjonalteatret, og mange svette Ryedrakter.


Kenneth Flesjå, Gunn-Rita Dahle Flesjå og leder i SK Rye, Gunnar A. Gulliksen.
Alle foto: Inger Heiberg Woxholtt

Les mer om Gunn-Ritas nye profflag og jentesatsning på procycling.no sine sider her.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen