Du er her

Med terrengsykkelen som frihetsmaskin og redskap til eventyr året rundt

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Mikkel Soya Bølstad

årsmøtet får du ikke bare være med å påvirke klubbens fremtid, hvis du ønsker det, men etter årsmøtet og mat til alle påmeldte, kommer friluftsliventusiast og tidligere triatlet Mikkel Soya Bølstad og holder foredrag.

Hva skjer om du blander det tradisjonelle norske friluftslivet med hjul og pedaler? Erstatter turstøvler og fjellski med felger og feit gummi og styrer hjulene rett inn i villmarka?

Med disse spørsmålene i bakhodet bestemte Mikkel Soya Bølstad seg for å utforske terrengsykkelen som frihetsmaskin og redskap til eventyr året rundt.

En bølge av interesse for tursykling utenfor allfarvei er sakte i ferd med å skylle over landet. Fenomenet «bikepacking», eller tursykling med lett oppakning, tar på mange måter tursyklingen tilbake til sine røtter. Tilbake til å pakke lett, frakte med seg bagasjen rett på sykkelen med reimer eller vesker og dermed kunne forlate de friserte veiene og tråkke rett inn i eventyret på sti. Og utenfor sti.

Kan man sykle et hundeløp? Dra på topptur med sykkel på vinteren? Hvordan er det å sykle Norges fem høyest beliggende veier med oppakning? Og hva gjør egentlig villmarkssykling med sykkelformen? Spenn hjelmen og bli med på blanke sva i Gautefall, over myke fjell på Hardangervidda, mellom taggete berg i Lofoten og mye annen moro.

Meld deg på til årsmøte og foredrag, det gjør du her.


Alle foto: Mikkel Soya Bølstad

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen