Du er her

Årets Holmenkollmarsj - kortere, men hardere løype

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Svein-Erik Bakke

Rundt 2000 skiløpere stilte til start på Holmekollmarsjen lørdag, og 13 av dem representerte Sportsklubben Rye. På grunn av været og snømengden måtte Holmenkollmarsjen flyttes fra 12. februar til 4. mars, og det måtte gjøres endringer i traseen, den lengste sløyfen ble lagt om, og forkortet fra 54 til 47 km.

– Det har vært gode forhold på skogsbilveiene i hele vinter, det er terrengløypene som har skapt utfordringer. Heldigvis kom kuldegradene, og i dag var forholdene gode, sier arrangementssjef i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland til Akersposten.

– Det var en kul opplevelse å gå i mål på Holmenkollen skiarena, selv med tilnærmet tomme tribuner, sier SK Ryes Svein-Erik Bakke, som debuterte som "langrennsløper" på den sterke tiden 3:43:50.


Svein-Erik Bakke

Her er en liten rennrapport fra en av Ryes sprekeste langrennsløpere, Else Hvattum, som gikk i mål på 3.45.17, og 8. plass i sin klasse:

"Holmenkollmarsjen ble som kjent utsatt fra februar på grunn av snøforholdene, men nå var det endelig blitt forhold som gjorde at den igjen kunne gjennomføres. Løypa var i år lagt om fra sin opprinnelige trasé, rett og slett fordi det fremdeles ikke var snø nok i deler av traséen som ikke gikk på skogsbilveier. Selv om løypa i år var noe kortere enn hva vi er vant til, var den hardere! Det var det ikke bare jeg som mente.

I tillegg bød været på utfordringer for å finne frem til riktig legering av smurning. Det var stor sett nullføre med blanke spor i de fleste partier. Enkelte steder varierte det med tørr snø, andre steder var det vått. 

Alle lørdagsturene i løpet av høsten med Erik og gruppa kom godt med i dag.

Rye hadde en representant i løypa som sto med ekstra festesmurning. For en service! Det var noen jeg snakket med i Kollen som angret på at de ikke hadde benyttet seg av det tilbudet.

Gleden over å ta del i et fellesskap, ute i naturen, med nummer på brystet med likesinnede var stor. Arrangøren hadde lagt alt tilrette for at jeg (vi) skulle få en god opplevelse. Det gjorde dagen til nok en dag å ta vare på. Det ble en svært vakker vinterdag i skogen. En vinterdag vi ikke har hatt for mange av hittil i år, dessverre. Nysnøen lå ikke bare i sporet, men på trærne også!

Hyggelig at det var flere Rye medlemmer som ikke bare gikk marsjen, men som var ute i løypa og heiet også. Håper enda flere blir med og går neste år. Tar du utfordringen?"

Else Hvattum

Alle resultater: http://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=3407


Svein-Erik Bakke og Kristian Roald etter målgang


Holmenkollen skiarena, foto: Svein-Erik Bakke

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen