Du er her

"What’s in it for me?"

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Lise Jørstad, avtroppende leder i triatlongruppa

Hvorfor bør du si ja til å ta et verv i en idrettsklubb?

Er fordelene større enn ulempene? Hvorfor skal du bruke din hardt tiltrengte tid på frivillig arbeid, i stedet for å bare trene litt mer, jobbe litt mer eller ligge på sofaen litt mer?

Fordi du bør bidra til fellesskapet. Det er sosialt, det er hyggelig og meningsfylt, det gir enda mer treningsmotivasjon, og det tar seg godt ut på jobbsøknaden, eller facebook, eller hvordan du eventuelt velger å røpe det for omverdenen.

Hvis alle er med å bidra litt, blir jobben til sammen ikke så stor, og alle får glede av klubbens arbeid. Det tar garantert mindre tid og krefter enn du frykter, og det betyr mer for mange flere enn du tror.

Lise Jørstad er avtroppende leder i triatlongruppa, og valgkomiteen arbeider i disse dager med å finne nye ressurspersoner som kan tenke seg å bidra i klubbens styrearbeid. Lise har vært en god leder, og vi skulle gjerne overtalt henne til å la seg velge for en periode til.

– Hvorfor gir du deg, Lise?

– Jeg har fått flere slag i hodet, og kan ikke drive med triatlon mer. Derfor synes jeg det er riktig å la gruppen få utvikle seg videre av et styre bestående av noen som fremdeles er aktive i sporten.

– Triatleter er ofte individualister, og blant de som bruker mest tid på å trene, så det er en utfordring å samles, og å lage sosiale aktiviteter hvor vi kan møtes, men jeg synes vi har lykkes bra med innesvømmingen i vår. Vi hadde en voldsom pågang av nybegynnere i januar da vi tilbød nye medlemmer gratis svømming hele våren, og forhåpentligvis vil dette gi triatlongruppa noen nye entusiaster som har lyst til bidra i klubben på ulike arenaer og nivåer.

Triatlongruppa har tidligere vært løsere organisert og det har vært færre organiserte aktiviteter. Det sittende styret har fått til et mer strukturert opplegg med flere tilbud til medlemmene, og har mer enn doblet svømmetilbudet den siste tiden.

– Triatlon er en idrett i sterk vekst, likevel var det bare seks deltakere på klubbmesterskapet i triatlon, og ikke en eneste dame. Det vil si at vi ikke kunne kåre noen vinner av dameklassen, det håper jeg bedrer seg til neste år. Jeg håper også at det nye styret i triatlongruppa vil jobbe for å gjøre terskelen for å delta i triatlonkonkurranser lavere, og vise at det verken er nødvendig med det flotteste utstyret eller hundrevis av treningstimer i banken, det viktigste er å ha en god opplevelse og en fin tur, og kanskje slå en nabo eller en kollega, og din egen tid til neste år.

– Hvorfor vil du anbefale andre å si ja til å ta et verv?

– Det er interessant og lærerikt, i tillegg til at man får påvirke klubbens fremtid, selvfølgelig. Å være leder i triatlongruppa er litt hva du gjør det til selv, har du mange ønsker og ambisjoner for klubben kan du jobbe mye, men det trenger slett ikke ta så mye tid heller. Som leder sitter du også i hovedstyret, og deltar på hovedstyremøtene, sammen med lederne i de andre gruppene, og får mulighet til å jobbe med treningstilbud på tvers av gruppene, og lære av de andre gruppene. Det er både sosialt og hyggelig, og stemningen på møtene er veldig god. I 2016 ble det for eksempel avholdt 8 hovedstyremøter. Triatlongruppa avholdt også 8 møter. 16 møter fordelt på et helt år, det har de fleste tid til.

Vil du ta et verv, eller kjenner du noen som hadde passet godt, og som du vil sette valgkomiteen i kontakt med?
Valgkomiteens kontaktinformasjon finner du i denne artikkelen: https://www.sportsklubbenrye.no/node/28467

forskning.no har skrevet om at mennesker som arbeider frivillig er lykkeligere enn andre.
Les mer her: http://forskning.no/fritid-psykologi-sosiale-relasjoner/2011/12/lykkelig...

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen