Du er her

Ludvig Fischer Aasheim tatt ut på juniorlandslaget

Egil Andreas Aasheims bilde

Ludvig, her med ledertrøya under fjorårets Tønsberg 3 dagers, får ikle seg landslagstrøya for første gang, under Gent-Wevelgem. Foto: Egil Andreas Aasheim

Ludvig er i sin første sesong som junior, og sykler med flagget på brystet når sesongen åpnes med årets første Nations Cup-ritt søndag 26. mars. Landslaget skal sykle den belgiske klassikeren Gent-Wevelgem, og med det er sesongen i gang for alvor.

Bortsett fra lagene fra Nord- og Sør-Amerika er hele verdenseliten på plass, med 24 lag og totalt 144 ryttere på startstreken.

Sykkelklassiker

Gent-Wevelgem er en av verdens største sykkelklassikere, rangert like under de fem store sykkelmonumentene (Milano-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Il Lombardia). Rittet har blitt arrangert hvert år siden den første utgaven i 1934, og det kjøres alltid den siste helgen i mars, én uke før den største flamske klassikeren, Ronde van Vlaanderen.


Thor Hushovd vant Gent-Wevelgem i 2006. Foto: RoadCycling.com


Edvald Boasson Hagen vant Gent-Wevelgem i 2009. Foto: GettyImages Lars Ronbog

 

Utfordringer på historisk grunn

Gent-Wevelgem regnes gjerne som «spurternes klassiker», men det er alltid nok av utfordringer underveis. Det er som regel sidevind, og da deler feltet seg lett i mange vifter som blir liggende og jage etter hverandre.

Det strategisk aller viktigste punktet i løypa er dog åsen Kemmelberg, som rytterne skal forsere to ganger. Veien over Kemmelberg er lagt med brostein på begge sider, og stigningen går helt opp i 23 %. Denne åsen var et av de strategisk viktigste punktene på vestfronten under første verdenskrig, og også åstedet for et av de blodigste slagene, slaget ved Ypres, der 120.000 soldater måtte bøte med livet.

Rytterne som deltar i Gent-Wevelgem kjemper heldigvis en fredelig kamp, men den som har ambisjoner om å sitte i første gruppe over Kemmelberg, må nok sykle som om det sto om livet. Hvis det er et brudd som avgjør utfallet av Gent-Wevelgem, går dette bruddet nesten alltid over denne åsen når den forseres for andre gang, kun 3 mil før mål.


På søndag skal syklistene forsere den berømte åsen Kemmelberg, med brostein og opptil 23 % stigning, to ganger. Foto: wikipedia.org

Ludvigs lengste ritt

Gent-Wevelgem blir Ludvigs første ritt i juniorklassen og det første rittet av topp, internasjonalt nivå som han sykler. Distansen er hele 129 km, og dette er nesten 50 km lenger enn det som er den maksimale distansen i M15-16. Dette rittet blir med andre ord en helt ny utfordring, men Ludvig er offensiv og reiser til Belgia for å gjøre sitt beste for laget.

- Jeg er innstilt på å gjøre de arbeidsoppgavene som landslagssjef Kai Lexberg tildeler meg, sier en spent Ludvig, som regner med at det er andreårsjunioren Andreas Leknessund fra Ringerike SK som blir lagets kaptein.

Ludvig presiserer at landeveissykling er en lagidrett, og det viktigste er at laget oppnår et så bra resultat som mulig.

Viktige erfaringer

- Dette blir en viktig erfaring for meg å ta med meg videre, og jeg regner med å lære mye underveis som jeg vil ha glede av senere. VM på hjemmebane i Bergen er årets viktigste mål, og erfaringen fra Gent-Wevelgem vil være nyttig å ha med seg på veien videre mot Bergen, sier han.

Vi ønsker Ludvig lykke til og håper NCF sender noen live-oppdateringer underveis. Proffenes ritt som går senere på dagen, sendes direkte på Eurosport, men de som skal følge med på utviklingen i juniorrittet får sette sin lit til Twitter.

Les mer om rittet

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Gunnar Andreas Gulliksens bilde

Lykke til Ludvig, blir spennende å følge deg.

Gunnar A. Gulliksen