Du er her

SK Ryes ungdomsstipend tildelt Ole-Herman Bergby

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Leder Gunnar A. Gulliksen overrakte stipendet til Ole-Herman Bergby på årsmøtet. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

SK Rye har tidligere delt ut et ungdomstipend sponset av Stians Sport/MERIDA, for å oppmuntre og hjelpe unge ryttere i klasse M/K Junior som har vist gode resultater og stor fremgang.
Da SK Rye forhandlet frem nye sponsoravtaler tidligere i år, falt stipendet bort, men hovedstyret har likevel bestemt seg for å videreføre stipendet og dele ut 10 000 kroner til en ung rytter som har gjort seg fortjent til det.

På SK Ryes årsmøte i går ble stipendet delt ut til utforsyklisten Ole-Herman Bergby.

For halvannet år siden begynte han på Norsk Toppidrettsgymnas på Lillehammer, der er trener på utforlandslaget, Bjørn Ballangrud, teknikklærer, og han er en av hele fem Rye-ryttere som er tatt ut på juniorlandslaget. Mer om det her.
I 2017-sesongen satser han på å sykle verdenscuprittene som går i Europa. Målene for sesongen er hårete: minst én "topp ti"-plassering i verdenscupen, samt seier i den skandinaviske cupen og norgesmesterskapet.

I innstillingen står det: Ole-Herman tildeles SK Ryes ungdomsstipend fordi han er en svært ivrig og målbevisst utøver. Han har vært med i SK Rye i mange år og har vært en viktig del av kjernegruppa, som etterhvert har utviklet seg til å bli en del av Norgeseliten. Han fikk 2. plass sammenlagt i Scandinavian cup og 3. plass i NM på Hafjell. Internasjonalt fikk han prøvd seg ved å delta i 2 World Cup ritt og 2 IXS Cup (Europa Cup).
Han har valgt å gå på NTG for å få best mulig treningsoppfølging, noe vi i utforgruppa støtter. Hans ambisjoner og utvikling bekreftes gjennom landslagsuttak. Han roses av landslagstrener Ballangrud fordi han er superseriøs og pliktoppfyllende i sitt treningsopplegg, samt at han nå er blitt en 24-timers toppidrettsutøver. Vi gleder oss til å følge utviklingen hans fremover!

Også lokalavisa Varingen har flere ganger skrevet om Ole-Herman, blant annet i denne artikkelen.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen