Du er her

Ulykkeskrysset i Holmenkollen

Per Christian Dæhlins bilde

Foto: Google

Man har ofte god fart ned Holmekollveien når man kommer til krysset ved Holmenkollen kapell. Dette er et farlig kryss, så ta med i beregningen at biler som er på vei opp kanskje ikke ser syklister som er på vei ned.

Mange velger å legge bakkedragene opp til Tryvann. Noen bruker 15 minutter opp, andre minst 25. Felles for alle er at det går fort ned igjen. For noen for fort.

Farten kommer av seg selv ned fra Tryvann. De som ikke sliter på bremsene ligger raskt helt oppunder fartsgrensen. Og fart er farlig når man treffer noe.  

Dessverre kolliderte en syklist i fjor sommer med en bil ved avkjøringen til Holmenkollen kapell. Kanskje bilisten ikke så syklisten, eller ikke skjønte hvor fort han kom. Uansett svingte bilisten over veien rett foran syklisten. Syklisten, 36 år gamle Emil Stakseth fra Trondheim triatlonklubb, omkom i ulykken.

Noen uker senere skjedde nesten det samme igjen. En syklist rakk så vidt å kaste seg unna da en bil svingte rett foran ham for å kjøre inn på parkeringsplassen. Peter Graff som kom i bil rett bak syklisten, advarer mot dette krysset.

– Det er et farlig kryss. Spesielt fordi det står et varselskilt langt fremme slik at selv om man klarer å komme seg unna en bil så er det stor faret for å kjøre på skiltet, sier han. Han forteller at han har bedt kommunen om å flytte skiltet, men så langt har de bare lovet å se på det. Nå ber han om Ryes støtte for å få det flyttet.

For de som ferdes opp og ned til Tryvann og andre bakketopper i Oslo og omegn er det vel verdt å huske på at våre rekorder skal settes på veien opp, ikke på veien ned igjen. Litt roligere passering av farlige punkter på veien ned er det verdt å slite ut noen ekstra bremseklosser for.


Foto: Google

http://trondheimtriatlonklubb.no/til-minne-om-emil-stakseth/

http://www.aftenposten.no/osloby/Bil-mot-sykkel-i-Holmenkollveien---sykl...

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen