Du er her

Populært vår- og rekrutteringsmøte

Folkets Hus på Kjelsås var fullt da barne- og ungdomsgruppa inviterte til vår- og rekrutteringsmøte for barn og ungdom innen landevei, terreng og utfor mandag 27. mars. Møtet var for både eksisterende utøvere med foreldre, og for potensielt nye medlemmer som ønsket å høre om tilbudene i klubben.

Innholdsrikt program

Det ble servert et variert og innholdsrikt program. Leder i SK Rye, Gunnar Gulliksen, startet møtet med å fortelle litt om Rye, og ga et historisk innblikk i klubben som har 100-års jubileum i 2020. De tre grenene presentert, og det ble informert om treningsopplegg, samlinger og ritt. Satsningsryttere innen landevei og utfor fortalte om hvordan det var å være satsningsrytter og hvordan veien dit hadde vært. Videre var det innlegg både om hvordan det er å være jente i SK Rye, hvordan det er å være sykkelproff, og hvorfor det er givende å involvere seg som foreldre.  

Milslukern og Kalas var tilstede slik at de som ønsket kunne sjekke ut og prøve nye sykler for sesongen og prøve klubbtøy.

Ny leder i BU

Stine Haugom har nettopp tatt over som leder for barne- og ungdomsgruppa etter Tord Bern Hansen, og var kveldens konferansier.

- Først og fremst er jeg gledelig overrasket over fremmøtet - neste år må vi ha enda større lokaler. Det var veldig gøy å høre presentasjonene til rytterne og lære mer om de andre grenene. Det som kanskje satte seg mest på minnet var historien til Gunnar Gulliksen om hvordan klubben ble stiftet i 1920 ved vannposten på gamle Grünerløkka brannstasjon av fem 10-13 års gutter. Det betyr jo faktisk at barne- og ungdomsgruppa er eldst, sier Stine.


Gunnar Gulliksen og Stine Haugom

Utmerkelser for 2016

Barne- og ungdomsgruppa har tradisjon for å dele ut utmerkelser til utøvere og trenere som har gjort seg utmerket, og under møtet ble det delt ut tre priser.

Årets U23-rytter:

Sportslige resultater og sportslig fremgang skal være hovedkriteriene for utvelgelsen av kandidaten. Treningsvilje, humør og holdninger skal også vektlegges. Deles ut til en rytter fra terreng, landevei eller utfor.

Pokalen for Årets U23-rytter 2016 gikk til Simen Smestad i utforgruppa.

I innstillingen legges det vekt på at Simen er en svært dedikert utøver, og at han har vist eksepsjonell treningsvilje og glede for både klubb og idrett siden han startet i SK Rye som 11-12 åring. Han er et svært godt forbilde for yngre utøvere, og med sine gode holdninger er han en flott representant for både klubb og idrett. Hans evne til å balansere målrettet og hardt arbeid med lekenhet er en sentral del i utviklingen hans. Dette har ført han til det absolutte toppsjiktet av norske utøvere i sin gren, og det har gitt han gode resultater internasjonalt. Han ble Skandinavisk mester i utfor i 2016, han ble nr 2 i NM (2016), han har en 11. plass i world cup og 21. plass i VM (2016). Det er ingen tvil om at han har siktet seg inn mot verdenseliten.


Simen Smestad og Gunnar Gulliksen

Les mer om utmerkelsen Årets junior/U23-rytter 

 

Kåres Minnepokal – årets landeveissyklist i aldersbestemte klasser:

Utmerkelsen går til den landeveisrytter i som har gjort en god innsats sportslig og er en god representant for SK Rye.

Kåres Minnepokal 2016 gikk til Ludvig Fischer Aasheim.

I innstillingen legges det vekt på at Ludvig i lang tid har vært en av de aller ivrigste på trening, han stiller alltid opp uansett vær og skaper god stemning med sitt gode humør. Med dette er han sentral i jobben som gjøres med å skape en god treningskultur og et bra miljø, og vi ser hvordan dette skaper resultater i konkurransene samt hyggelige treningsturer på fritiden. Han har syklet både terreng og landevei i SK Rye, men har den siste tiden satset på landevei. De siste sesongene har vi sett en enorm progresjon fra Ludvig, og han har levert topp resultater i så og si alle ritt han stiller opp i. I sesongen 2016 vant han også både Ungdomsmesterskapet og NCF sin ranking for klassen M 15/16, og ble belønnet med landslagssamling på høsten foran sin første sesong i junior. Vi er stolt over måten han representerer Sportsklubben Rye på! 

Ludvig var dessverre ikke tilstede da pokalen ble delt ut, så han vil få den senere.

Les mer om utmerkelsen Kåres Minnepokal

 

Årets trener 2016:

Prisen gikk til Robin Mackenzie-Robinson og Egil Aasheim. For sesongen 2016 ser vi at landevei har fått et ordentlig løft, og de som spesielt har fremhevet seg er 2000-gjengen som har fått et skikkelig løft takket være disse trenerne.  Flere av utøverne har prestert i ritt etter ritt utover i sesongen og flere av disse har ikke holdt på med landevei spesielt lenge. Takket være gode trenere som gir dem arbeidsoppgaver og motiverer - uten dem hadde det ikke vært mulig å prestere som de har gjort. Det er også verdt å nevne at begge trenerne også er store motivatorer og solide trenere under vinterens spinning til glede for alle sykkelgrenene i barne- og ungdomsgruppen.

Robin og Egil var ikke tilstede på møtet. Pokalen deles ut på et senere tidspunkt.

Les mer om utmerkelsen Årets trener 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen