Du er her

Utforgruppa på vårsamling

I helgen var utforløypene i Nesbyen farget i Ryerødt – da var 19 av våre syklister i alderen 10-21 år på treningssamling i velkjent terreng. Nesbyen er et mye brukt utfor- og enduroområde. Utforløypene er raske, bratte og trange, og byr på tekniske utfordringer for både erfarne og nybegynnere. Innleide shuttle-biler sørget for å kjøre syklistene til toppen igjen når de hadde kommet til bunnen av løypa.

Fullt program

Gjengen ble delt opp i to grupper, og treningsopplegget innebar sykling fra morgen til kveld både lørdag og søndag. Det ble gjennomført organisert trening i grupper, og disse innebar blant annet trening i seksjoner og avsluttende tidtaking. Det var også lagt inn tid til fri sykling, som blant annet gjorde at utøverne kunne sykle på tvers av treningsgruppene og at de ivrigste kunne maksimere antall turer med shuttle-bilene.
 


Brage i full konsentrasjon.                               Foto: Bendik S. Henriksen


Sindre i farta.                                                  Foto: Bendik S. Henriksen


Emil suser forbi trærne som står tett.                 Foto: Bendik S. Henriksen

Unge tøffinger

En liten prat med de tre yngste bekrefter raskt at de er noen tøffinger, til tross for sin unge alder. Brage (11) og Noah (10) sykler terreng i tillegg til utfor, mens Ty (10) driver med BMX innimellom utforsyklingen. Alle tre begynte i Ryes utforgruppe i fjor.


Koste seg på samling. Fra venstre: Brage, Ty og Noah

- Vi har hatt det gøy i helga, sier de samstemt.

På spørsmålet om hvorfor utfor er gøy så har de mange gode argumenter. - Det er annerledes enn andre sporter og har mer fart. Det er mer krevende for vi må tenke mer teknikk og linjevalg – og så er det moro med hopp, svarer de.

De tre er også enige om at det er et par ting som er viktig å huske på når de setter utfor.  - Grunnteknikk er viktig å tenke på, og så må vi se på tingene før vi kjører - det er viktig.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen