Du er her

NorgesCup-åpning på landevei

Egil Andreas Aasheims bilde

Dagens beste lag i M-junior, fra venstre Jakob, Ludvig, Hugo og Magnus. (#ryeeksport Aksel skimtes i bakgrunnen)

Søndag 23. april var det klart for årets første NorgesCup-ritt på landeveien.

De siste sesongene har det vært Grenland som har hatt æren av å åpne sesongen, men i år var sesongåpningen lagt til Bergen. Rye stilte med fire ryttere i juniorklassen: Magnus Brynsrud, Hugo Harnæs, Jakob Opland og Ludvig Fischer Aasheim. I seniorklassen hadde vi Jonas Boye Hansen på startstreken.


Morgenstemning før start... (NC #1 2017 Bergen)

Snø på veien og utsatt start Den siste uken før rittet hadde værprognosene vært ganske dårlige, og vi var forberedt på at det kunne bli en krevende dag på sykkelsetet for gutta. Men det var likevel en overraskelse at vi skulle våkne opp grytidlig søndag morgen til snø som hadde lagt seg på veien.

Snøbygene kom og gikk, og like etter at vi hadde ankommet startområdet, ble alle laglederne innkalt til lagledermøte. Vi fikk da vite at det var snø som måtte fjernes fra veibanen, og det ble foreslått å utsette starten med én time, samt at distansen for M-junior ble kuttet med 26 km, ned til 78 km. Alle laglederne ga sin tilslutning til dette, og like etterpå tittet solen frem uten at det gjorde så mye med temperaturen.


Oppvarming i Rye-teltet

Aktiv sykling

Siden fellesstarten ble såpass kort, var det ingen grunn til å vente med å kjøre i front. Ryes juniorer slo an tonen rett etter start, og etter et par runder hadde Ludvig og Magnus kjørt fra feltet og dannet et tomannsbrudd i tet. Etter en snau runde ble de kjørt inn av feltet, og en av storfavorittene, Idar Andersen fra Gauldal dro avgårde. Han ble også kjørt inn av feltet, og neste farlige brudd kom avgårde mot slutten av nest siste runde. Her hadde en annen storfavoritt, Andreas Leknessund fra Ringerike, fått med seg Olav Hjemsæter fra Glåmdal.
Våre gutter skjønte at dette kunne bli avgjørende, og ved passering én runde før mål støtet Ludvig fra feltet og kjørte seg opp til bruddet. I den lange bakken på begynnelsen av sisterunden dro en trio fra feltet, og her satt Magnus våkent med. Snart var det en sekstett i tet foran feltet, og inn mot mål økte de avstanden til ca. 40 sekunder. Det ble klart at kampen om seieren ville stå mellom disse seks rytterne.

I spurten kapret Ludvig en tredjeplass mens Magnus sikret seg femteplassen. Det er også verdt å merke seg at Rye som lag vant den uoffisielle lagkonkurransen og ble dagens beste lag! Dette er oppsiktsvekkende, siden vårt lag kun består av førsteårs juniorer. Gratulerer med flott kjøring.


En fornøyd Ludvig etter at han kapret tredjeplassen under NorgesCup-åpningen i Bergen. Foto: Gisela Fischer Aasheim

Mer snø for seniorene

Distansen for seniorene ble også kuttet ned, og før start ble rytterne gjort oppmerksom på at distansen kunne bli kuttet ytterligere dersom værforholdene forverret seg. Rett etter start for seniorene begynte det å snø igjen, og værforholdene ble helt ufyselige siden denne snøen smeltet til iskaldt vann da den landet på asfalten. De fleste i feltet hadde ikke den store motivasjonen for å kjøre på i dette været, og derfor ble kjøringen ganske passiv, og et ufarlig brudd fikk gå og opparbeidet seg raskt en avstand på 1,5 minutt. Likevel falt det ryttere av feltet i en jevn strøm. Noen hadde stive bein, mens andre måtte gi seg på grunn av kulde.


Mot slutten av rittet kom snøen tilbake

Jonas var dessverre en av dem som måtte gi tapt for kulden, og han ble stoppet da det gjensto én runde. På det tidspunktet var det kun ca. 40 ryttere igjen i feltet, men vi skulle gjerne hatt med Jonas helt inn til mål, for beina hans var gode nok til å klare dette. Feltet samlet seg på sisterunden, og i en samlet spurt var det kontinentalrytterne fra Coop Østerhus, Uno-X og Fixit som kapret pallplassene. Det var samtidig imponerende at det unge laget Team Ringeriks-kraft U23 fikk inn hele fem ryttere blant de 14 beste og med det var det beste laget i det kalde vårværet.

Takk til arrangøren for et prikkfritt arrangement, og så håper vi at neste mannjevning vil foregå under litt mildere værforhold!


Ufyselige forhold for M-senior.

Alle foto: Line Opland, Heming Harnæs og Gisela Fischer Aasheim
 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen