Du er her

I dag braker sykkelfesten løs

                                                                                 Foto: Bengt Ove Sannes

Rye terrengsykkelfestival tråkkes i gang i ettermiddag og byr på tre dager med fart og spenning. Med deltakerrekord, et sterkt startfelt i eliteklassene, haugevis av spreke barn og ungdom, sol og en kiosk med masse fristelser så er det ingen grunn til ikke å ta turen til Langsetløkka i helga!

Rittene inngår i Norgescupen i tillegg til å gi internasjonale UCI-poeng. I år har rittene fått en enda høyere internasjonal status enn tidligere – noe som har fristet utenlandske ryttere fra 17 land til å stille. Fra Sverige kommer det hele 47 ryttere!

Opplev stemningen 

Langsetløkka er en intim arena der du kan se rytterne flere ganger per runde og samtidig oppleve stemningen på arenaen. Gå litt opp i skileiken overfor arenaen og du har veldig god oversikt når rytterne passerer.

Rittleder Tone Kristin Larsen gleder seg til det braker løs, og garanterer spenning i løypene.

- Vi har kiosk og kafetelt med bord og benker. Her kan man ta seg litt å drikke og spise innimellom. Ta med familien og opplev terrengsykling på høyt nivå, oppfordrer Tone.

Program:

  • Fre­dag fra kl. 18: 15–16 årin­ge­ne, junior, og senior sykler etapperitt med tempo – det betyr at løy­pa er kort og at tek­nikk og hur­tig­het er nødvendig for å kjempe i teten. Det er enkeltstart og løypa er 6-7 minutter lang. Plasseringen avgjør startposisjonen i fellesstarten på lørdag. Bonussekunder til de raskeste.
  • Lørdag fra kl. 09: tra­di­sjo­nelt rund­ba­neritt for alle fra 6–100 år i den vel­kjen­te og mor­som­me løy­pa vår. Alle aldersgrupper har tilpassede løyper. Det sykles 3-6 runder på cirka 7 km. De yngste sykler kortere.
  • Søn­dag fra kl. 09.30: kort­baneritt for 11–16-åringene, junior, senior, og mas­ters-klas­se­ne. Fellesstart med flere runder, men hver runde er kortere, har færre høyde­me­ter og er enk­le­re tek­nisk enn lørdagens rund­ba­ne. Rytterne blir liggende mer samlet og det blir skul­der-ved-skul­der kjem­ping. Bonus­se­kun­der ved hver rundepassering og ved målgang.
  • For eliterytterne og 15-16 åringene inngår de tre dagene i et etapperitt, der de vinner pengepremier og mange internasjonale UCI-poeng.

Unngå bil

- Vi oppfordrer folk til å komme til fots eller på sykkel. Det er ikke mulig å parkere ved Langsetløkka under rittene. Vi ønsker å ta hensyn til naboene og begrense trafikken, sier rittlederen.

Se mer info om festivalen

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen