Du er her

Triatlon

Triatlon for alle!

Triatlon handler om bl.a. allsidighet og utholdenhet. Du er ikke i mål før du har løpt, så du må disponere kreftene deretter. Triatlon er i internasjonal sammenheng en veldig stor idrett og er også en del av de Olympiske leker.

Triatlon i SK Rye!

Triatlongruppa har svømmetrening gjennom vinterhalvåret. Påmelding og informasjon om finnes på Ryes sider. Når det er varmt nok flytter vi svømmingen til Sognsvann.

Vi arrangerer også spesifikke triatlon-svømmesamlinger gjennom vinteren og treningscamp i april/mai til Spania. Igjen, følg med på disse sidene for påmelding og informasjon. For sykkel- og løpetrening vil du som SK Ryemedlem også kunne trene med sykkel- og løpegruppen.

Vi arrangerer Oslo Triatlon på Sognsvann i august måned. Dette er et av de største triathlonarrangementene i Norge, blant annet med egen klasse for stafett.

Ønsker du å være en del av Ryetri-gruppen, er første steg å melde seg inn i SK Rye og vår Facebook-gruppe. Facebook-gruppen er kun for medlemmer. Det er på Facebook at det er mest aktivitet, så absolutt å anbefale å melde seg inn der først som sist. I Ryetri-gruppen er alle velkomne, uansett nivå og ambisjoner!  

Ta gjerne kontakt med Styret i triatlongruppa på e-post triathlon@skrye.no . 

Om Triatlon

I Norge er det langt igjen. Sykle går bra og løping går ganske greit, men så var det svømmingen da. Mange vegrer seg for svømmingen med unnskyldningen om at man ikke kan svømme. Derimot langrennsski kan jo alle. De musklene som brukes i overkroppen på ski er ganske parallelle til de vi bruker i krål. Kommer du over skrekken av å svømme, vil du oppdage gleden og mulighetene med triathlon. Svømming er uansett den tidsmessig korteste etappen og man svømmer som regel med våtdrakt som gir en veldig god oppdrift og dertil god fart. Svømming er i seg selv en veldig god restitusjonstrening til løping og sykkel.

Distansene varierer fra sprint til Ironman med sine 3,8 km svømming, 180 km sykkel og 42 km løp. For de som er glad i Trondheim-Oslo er Ironman av samme type psykisk ufordring. Tiden varierer fra 8 timer på de aller raskeste til ca. 18 timer, men mange vil nok ligge på 11-13 timer.

Eric Heiden var en forkjemper for allsidig trening uansett disiplin og et godt eksempel på hva det kan gi. Kroppen har godt av allsidig trening. Du reduserer samtidig faren for overbelastning som følger ensidig belastning. Mulighet for velt er også redusert da det ikke er lov å ligge på hjul.

Rye som klubb har en unik mulighet til å fange flere interesser med de forskjellige gruppene. Triatlongruppas faste medlemmer har forskjellig bakgrunn og vi representer alle nivåer, fra rene mosjonister til aktive utøvere i norgestoppen.

Triatlon passer for alle som liker en utfordring eller som bare ønsker å holde seg allsidig i god form. Du får dessuten en mer balansert kroppsbygning om det har noe betydning.


Velkommen!

 

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese