Du er her

Generalprøven over Sollihøgda

Inger Heiberg Woxholtts bilde

XP, foto: Ola Morken

I morgen er det klart for Tyrfjorden rundt, den andre av Oslo klassikerne, og den siste store generalprøven for lagene som skal sykle Styrkeprøven.

Dette er kanskje det tøffeste av alle oppkjøringsrittene, og avslutter med en 9 km stigning opp til Sollihøgda.

– Vi er klare med 30 knallsterke XP ryttere, som kjører til syra spruter ut av låra! sier XP.

– Selv om vi slo Aurora Borealis på Randsfjorden Rundt forrige helg, og har også hatt god margin ned til Sykkelridderne på tidligere ritt i sesongen, har Rye aldri slått Aurora Borealis på Tyrifjorden Rundt, sier kaptein Rune Holden.

– Det blir et utrolig spennende ritt. Det er en veldig teknisk trasé som utfordrer oss til det ytterste, samt at vi møter Trønderekspressen for første gang i år, sier han til landevei.no. De er jo våre største konkurrenter på Trondheim-Oslo så det blir spennende å se hvor de står i forhold til oss.

For Rye 15 blir det også et spennende ritt. Etter Tyrifjorden rundt skjer laguttaket for hvem som skal få sykle med Rye 15 fra Trondheim.

Foreløpig er 110 Rye-syklister påmeldt en av distanene i Tyrifjorden rundt. De ulike distansen er på 64 km, 145 km og 245 km, og nytt av året er at runden rundt Tyrifjorden sykles medsols. Traseen følger også Tyrifjorden lengre, og går også over Røyselandet nord for Tyrifjorden før vi første gang kjører ut på E-16 ved Vik. Start og mål er som før i Sandvika.

Yr melder om 12-13 grader, 3 m/s og overskyet vær. Perfekte sykkelforhold, med andre ord. Vi ønsker alle startende lykke til.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen