Du er her

– Jeg er klar og jeg gleder meg!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Rye 15 under Tyrifjorden rundt. Foto: Ola Morken

Rye 15s Siv Elin Sæteren er i superform. 27. mai vant hun dameklassen i Randsjorden rundt, og helgen etter var hun raskeste dame rundt Tyrifjorden.

På lørdag blir hun den ene av bare to Rye-jenter som starter fra Trondheim.

Hva tenker du om det, Siv Elin?

– Det å sykle Trondheim-Oslo er en stor påkjenning på kroppen og det krever gode forberedelser for å få ut det maksimale fysisk og mentalt under et slikt langt ritt. En stor utfordring og prøvelse som krever mye styrke.  For min del trigges jeg av slike konkurranser. Jeg ble spurt av lagleder Per Kristian Lange om jeg ville delta på Trondheim-Oslo med Rye 15 denne sesongen. Tanken på å sykle Trondheim-Oslo på under 15 timer motiverte og trigget meg. Jeg ikke kunne si nei. Dette skulle jeg klare. Jeg har derfor trent sykkel mer systematisk med opplegg fra Staps gjennom vinteren og våren, enn tidligere sesonger, og det har gitt meg et løft som syklist som gjør at jeg nå kan være med å bidra i Rye 15 fra Trondheim til Oslo.

Hvilke tanker har du om laget?

– Jeg gleder meg til å delta i styrkeprøven med Rye 15. Som eneste jente i flokken blir jeg passet godt på. Vi har et sterkt mannskap og en god moral i laget hvor alle tar sin del av jobben og bidrar med det de har. Det dyttes på ryttere opp bakker, folk graver etter krefter i kjellere, deler på mat og drikke og motiverer hverandre med oppbyggende ord. Dette er noe av det som er styrken i laget og som gjør det ekstra stas å være en del av dette laget.

Hva tror du blir den største utfordringen?

– Den største utfordringen for min egen del vil nok bli værskiftene og bekledning i forhold til dette, samt å huske på å spise til riktig tid. Jeg er forberedt på at det blir noen tunge perioder underveis i rittet, så en annen utfordring vil bli å stå i disse. Styrkeprøven er en lang etappe, og det vil naturlig gå litt opp og ned både fysisk og mentalt.  Jeg er trygg på jobben jeg har gjort på sykkelen både inne og ute, gjennom vinteren og våren, og jeg har gjort det jeg kan nå for at formen min skal være på plass når starten går tidlig lørdag morgen i Trondheim. Målet om 14:28 er innen rekkeviddet, men vi er avhengig av gode forhold og optimal utnyttelse av lagets ressurser. Det blir et langt ritt, så mye kan skje på veien.

Uansett. Jeg er klar og jeg gleder meg.

Vi er glade for at Siv Elin velger å sykle med Rye, og vi ønsker henne og resten av Rye 15 lykke til på lørdag! 
Rye 15 starter fra Trondheim kl 04.30, og har forventet målgang i Oslo ca kl. 19. Vi følger alle lagene, vil du ha oppdateringer om de ulike lagene underveis i rittet, kan du følge med på denne facebook-siden.


Siv Elin har vist seg å være i svært god form i det siste, og har flere førsteplasser og mange gode resulater å vise til denne sesongen.
 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen