Du er her

Åmot - Bø

Frank Thommesens bilde

Åmot - Bø - et sykkelritt på 80 km i fantastiske omgivelser i Telemark.

Celine og Kristian fra ungdomsgruppa i Rye landevei ville være med på dette før sommerferien begynner.

Vi dro fra Oslo kl.05.00 og buss fra Bø til Åmot gikk kl.08.00. Sykler på hengere. Fremme på Åmot kl.09.15. Start trimklasse fra kl.10 og turrittet kl.11. Vi skulle starte i trimklassen da turrittene har aldersgrense 17 år. Celine og Kristian sykler i 13-14 års klassen. Vi bestemte oss for en start kl.10.15. Rittet går rett inn i noen stigninger på ca 10 km opp fra Åmot slik at god oppvarming er å anbefale. Vi tok raskt igjen de som startet først og målsetningen ble raskt til at vi ønsker å holde unna for turrittet som kom etter oss. Det er en morsom løype som innbyr til god fart og underlaget de første 50 km var upåklagelige.

Etter 50 km rett før Seljord tok vi til høyre og skulle følge vestsiden av Seljordsvannet. Her var det noe mer varierende underlag men absolutt innafor. Strekningen her var ca 20 km.

Når vi kom ut på hovedveien igjen inn mot Bø var det ca 8 km igjen. Begynner med noen lange slakke motbakker som suger litt før det tipper nedover mot Bø. Skilting med nedtelling 5km-3km-1km og 500 meter. Når det gjensto ca 300 meter var det en skarp høyresving og inn på oppløpet. Det kom ingen bakfra og vi var først i mål på tiden 2 timer 28 minutter som ga en snittfart på 31.6 km/t. Vi klokket 662 høydemeter. Vinnertiden i turrittet ble 1.58. Celine og Kristian ville fått en god plassering i dette feltet - kjempegøy å sammenligne. Celine og Kristian sparte ikke på kreftene underveis. De lå i front og jobbet og vi kjørte lagtempo hele veien.

Veldige gode fasiliteter etter målgang og kjempegod servering.

Vi anbefaler dette rittet på det varmeste og er innstilt på gjentagelse neste år. Håper da enda flere ønsker å være med oss på tur.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen