Du er her

– Vi vet nok ikke helt hva vi går til, men vi har et veldig klart mål med det hele. Å gjennomføre!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Marte Christensen

Mens triatlongruppa i disse dager jobber nærmest døgnet rundt for å få hele arrangementet til å gå så knirkefritt som mulig, er det en annen gjeng som også er litt ekstra spente foran arrangementet i morgen, nemlig debutantene.

Takket være klubbens enestående svømmetilbud i vår, med gratis svømming til alle nye medlemmer, har vi fått en rekke nye triatlondebutanter. Jeg har tatt en prat med noen av debutantene i klubben.

Marte Christensen har to sønner og en hektisk hverdag. Hun meldte seg på Oslo triatlon for å ha en grunn til å prioritere trening i hverdagen.

– Med relativt lite treningsgrunnlag fra tidligere i livet, tenkte jeg at hvis jeg først skal på triatlonkjøret, så er det ikke noe vits i å vente til jeg blir enda eldre, sier hun.

Hun startet med å lære seg å crawle, ble med på svømmetreningen til Rye og møtte opp på Tøyenbadet.
- Det var jo litt komisk for meg, fordi jeg kunne jo faktisk ikke crawle, så følte meg jo litt rar i settingen. Men treneren var superkonstruktiv, og jeg lærte mye mer enn jeg forventet på den timen!

Nå er hun nok mest spent på løpingen, og hvordan det vil bli å svømme og sykle med så mange andre rundt seg.
– Jeg har prioritert å lære meg crawl etter at jeg meldte meg på. Det har vært vanskeligere enn jeg trodde, men givende også. Deretter har jeg syklet en del. Ettersom jeg også skal være med på Birken 26. august, har jeg syklet både i skogen og på vei.

Hva gleder du deg mest til?
– Jeg gleder meg til alt! Dette blir gøy.


Marte Christensen

Vidar Stadheim er 30 år og begynte å løpe for snart tre år siden, og fullførte Oslo Maraton i fjor. Han har lekt litt med tanken på triatlon, og etter litt småskader etter løpingen tenkte han det var en god idé å variere treningen, og meldte seg på Oslo triatlon. Han meldte seg inn i Rye for å få litt mer kontiunitet og fremgang i de tidligere sporadiske oppmøtene på Tøyenbadet for å lære å svømme skikkelig.

 – Eg er av typen som treng eit godt treninggrunnlag for å kunne klare å gjennomføre på ein måte eg vil vera fornøgd med, sjølv om det uansett kjem til å vera langt opp til toppen, sier han. Variasjonen gir mykje treningglede.

Han er veldig spent og gleder seg til lørdag, og føler seg så klar som han får blitt.

– Treninga har vore lite systematisk, men samtidig har eg fått trent innimellom på alt gjennom sommaren. Ferie byr på litt utfordringar, men ein finn greie løysingar. Har fått lagt inn økter som forhåpentligvis vil gi eit positivt utslag. Og hadde ei god siste økt på svømminga med Rye-gruppa.

Hva er du mest spent på?
- Eg er mest spent på å bli ferdig svømmingen, og ikkje ha altfor sure bein når eg skal igang med springinga. Tenke at det er der eg har mest å trøkke på med. Gledar meg mest til å gi enda meir på dei siste 5 km av løpebiten.


Vidar Stadheim

De to kompisene Thomas Engeset og August Sanengen meldte seg på Oslo triatlon sammen.

– Det hele startet med at vi lærte litt crawling av en venn i høst, og begynte å møtes for å svømme før jobb. Men all trening er morsommere når man har et mål. August begynte såvidt med litt landeveissykling for noen år siden da han kjøpte seg en 80-tallsracer, så et triatlon føltes som en bra utfordring på flere måter, sa de i vinter.

Men nå er det bare Thomas som kan starte, August har knekt noen ribbein.
– Men han stiller opp som duskedame og får sikkert muligens knipsa et bilde eller to, sier Thomas.

Thomas er mest spent på sykkeletappen og overgangen fra sykkel til løp.

– Men jeg gleder meg veldig. Veldig spent på hvordan det blir å svømme med så mange i vannet. Det blir en ny opplevelse med mange potensielle overraskelser!
Og så håper jeg at jeg klarer å kjenne litt på mestring underveis og at følelsen i målområdet er av den positive sorten. Også håper jeg inderlig at jeg ikke pusher for hardt for tidlig og går på en syresmell!

Thomas og August har tidligere laget denne filmen.


Thomas Engeset, bilde fra filmen
 

Tips til debutanter

- Slapp av, dette blir veldig gøy, sier Jonas Sundet, stevnleder for Oslo triatlon. Målet vårt er at alle skal få en god opplevelse. Det er over 300 som debuterer i år, så du er ikke alene.

Nesten alle føler at de har trent for lite, men husk som sagt at dette først og fremst skal være morsomt.

Det kan være smart å gjøre seg kjent med løypa på forhånd. Det hjelper på psyken. Du skal ikke trene for hardt de siste dagene, det treningsgrunnlaget du ikke har nå er det for sent å gjøre noe med likevel. Rekker du ikke turen opp til Sognsvann for å se deg om, studerer du i stedet løypekartet på nett. Kanskje du kan følge løypa visuelt i google earth.

Det er dessuten lurt å pakke tingene du skal ha med i god tid.

Norges kanskje mest kjente kvinnelige triatlet og tidligere Norseman-vinner, Kari «Fullfart» Lingsom, har laget en fin liste på bloggen sin, den ligger her (link is external).

Det er også lurt å organisere seg litt i skiftesonen. Plassen du har til rådighet er ikke er veldig mye bredere enn styret på sykkelen din, så ikke ta med deg noe særlig mer enn du trenger, da blir det lett mye rot. Tenk gjennom hva du skal ha på deg, skal du ha løpetights og eventuell BH under våtdrakten, slik at du bare kan trekke på deg en trøye når du skal ut på sykkel? Finn ut hva du trenger og legg det klart. Husk at det kan være vanskelig å finne igjen plassen sin, særlig etter syklingen, når du ikke har sykkelen din å se etter, eller når du litt svimmel og med tunnelsyn kommer opp av vannet. Et fargerikt lite håndkle til å tørke føttene med er ikke så dumt. Talkum i sokkene gjør dem lettere å få på. Og husk startnummeret, det skal være på ryggen når du sykler og på magen når du løper.

Og husk at det står ikke om livet.
Du blir neppe blir best, men du kan ha det mest gøy! Og husk å smile til fotografen.

Les mer om det å være nervøs og å grue seg før start i fjorårets artikkel, den finner du her.

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen