Du er her

Master-jentene klare for VM

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Allerede i morgen er det VM for Masters landevei i vakre Albi i Frankrike, og Rye stiller forhåpentligvis med hele tre damer på startstreken, Maria Elisabeth Kalland, Kristin Falck og Adelheid Huuse.

Seier på første forsøk i NM

Adelheid tok gull i sitt første NM i tempo for Masters i juli i Bodø. Hun vant en klar seier i klassen K40-44.

– Det var veldig harde løyper, sier Adelheid. – Uvanlig mange høydemeter, særlig på tempoløypa. Så jeg var veldig fornøyd med at jeg tok seieren med så stor margin i mitt første skikkelige temporitt. Jeg deltok på Sport 1-mila 9. mai, men da presterte jeg å komme for sent til start, og da ble løpet også rimelig halvhjertet.

Adelheid hadde 4. bestetid totalt, og bare Trine Hansen var foran henne av alle damene på tempoen.
– Veldig fornøyd med det, sier Adelheid. Men på fellesstarten i NM var jeg dum taktisk. Prøvde å kjøre ihjel de andre, men endte med å slite ut meg selv. Jeg var sjanseløs i siste bakkespurt, og ble nummer 3. Det var klassene K40-44 og K50-54 som hadde flest, og sterkest deltakere, så vi var fem igjen i finalen. Tre i min klasse.

De to andre hadde ikke kjørt tempo dagen før, som Adelheid, så det var ikke rart at de hadde ørlite mer futt igjen i beina.
– Det var gøy at det var så hard kamp om plassene. Og hun som vant min klasse ble også Nordisk mester nå, sier Adelheid.

– Nå gleder jeg meg til VM, jeg har aldri syklet i felt på den størrelsen med bare damer. Så vidt jeg vet er det 120 deltakere i klassen min på fellesstarten, så det blir jo nesten litt Tour de France følelse. Jeg har kjørt to temporitt etter NM, så VM-tempoen blir mitt fjerde temporitt. Ingen skal derfor ha så voldsomme forventninger til resultatene, men det blir spennende å se hvordan det er, og forhåpentligvis gjøre noen erfaringer til en annen gang, sier hun.


Adelheid Huuse øverst på pallen i NM i tempo, foto: Linda Evensen

Dobbel norgesmester

Maria Elisabeth Kalland var med i VM første gang i 2015.
– Jeg deltok i VM både på tempo og fellesstart for første gang i 2015 etter at jeg hadde fått innvilget wildcard fra Norges Sykkelforbund. Jeg var i stigende form da, og fikk trent for første gang sammenhengende gjennom hele vintersesongen 2015/2016. Hadde derfor store ambisjoner for 2016, men grunnet sykkelpåkjørsel og andre ting gikk hele 2016-sesongen i vasken. Jeg har trent meg gradvis opp igjen denne sesongen, og den store målsetningen for 2017 var å bli norgesmester på tempo og dermed kvalifisere meg til VM i Albi. Det var derfor ekstra gledelig å reise hjem fra NM i Bodø som dobbelt norgesmester både på tempo og fellesstart i starten av juli.


Maria Elisabeth Kalland øverst på pallen i NM i tempo, foto: Linda Evensen

Maria deltok også i Nordisk Mastermesterskap i Randers i Danmark i slutten av juli og vant da bronse på tempo, bare 8 sekunder bak sølvvinneren, og fikk en 4. plass på fellesstarten.


Maria Elisabeth Kalland (i midten) tok bronse i tempo i Nordisk Mastersmesterskap i Danmark i slutten av juli.

– Både NM og Nordisk Mastermesterskap har vært en god oppkjøring til VM, med relativt harde og krevende løyper. Sammen med kontinuerlig trening gjennom sommermånedene, håper jeg derfor at jeg har lagt et godt grunnlag for å kunne prestere bra under VM i Albi neste uke. Det å kunne få konkurrere på dette nivået er en seier i seg selv, alt annet tar jeg som en bonus, sier hun.

Wildcard fra NCF

Kristin Falck var ikke med i NM i år, men har fått wildcard fra NCF.
– Internasjonalt skal vi nok få bryna oss i VM, sier Kristin. Vi vi har en jobb å gjøre for å rekruttere flere jenter, det er en oppsving av jenter på elitenivå, men altfor få damer som sykler master. Så da blir det litt som at elite henger høyt, mens master kan bli litt lite utfordrende – for oss damene.
– Men i VM blir det utfordringer nok, der er det store felt! Det blir gøy! avslutter hun.

Fire ryttere fra Rye i VM

Rye har i alt fire ryttere i VM som går av stabelen torsdag til søndag denne uken:
Maria Kalland K35/39: tempo torsdag og fellesstart søndag,
Adelheid Huuse K40/44: tempo torsdag og fellesstart søndag,
Kristin Falck K45/49: tempo torsdag og fellesstart søndag,
Kjell Petter Bøgwald M60/64: tempo torsdag og fellesstart søndag.
Her er link til resultatene: http://albi2017cycling.eu/en/


Kjell Petter Bøgwald, foto fra Strava

Mangler sykkel

Adelheid er på plass i Toulouse, men mangler sykler og hjelm.
– Noen timer før avreise fikk jeg beskjed om at det var problemer med bagasjehåndteringen i Brussel på grunn av streik på flyplassen. Jeg tok drakt, sko og hjelm i håndbagasjen, men fikk ikke lov til å ha hjelmen som håndbagasje, så nå er jeg uten både sykler og hjelm, dagen før VM starter, sier hun. – Men jeg håper vi får hjelp fra arrangøren, siden også Sissel Vien er rammet, og hun er tross alt dobbelt regjerende verdensmester.

Oppdatering: Takk til Frøy!

– Jeg har fått låne en sykkel av Jan i Frøy! sier Adelheid på facebook. – Det har vært et slitsomt døgn, neste gang kjører jeg bil til VM.
Men nå blir det i hvert fall start, i dette utstyret:

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen