Du er her

Sammenlagtseier til Elisabeth Sveum i Norgescup rundbane

                                            Foto: Vigdis Sveum

I helgen gikk siste ritt i Norgescup rundbane i Son. Ryes fire elitekvinner var sterke, og kom alle blant topp fem. Sammenlagt gjennom årets Norgescup ble det seier til Elisabeth Sveum og andreplass til Marit Sveen.

- Utrolig deilig å ta hjem trøya

Elisabeth forteller at det var kamp om sammenlagtseieren til siste NC-ritt, og at det var utrolig deilig å ta hjem trøya.

- Løypa i Son passet meg bra, og jeg trivdes godt med fulldemperen. I forkant av helgas ritt måtte jeg ta noen ekstra hviledager for å få opp overskuddet, så jeg var litt spent på hvilket utslag det skulle gi. Jeg var forberedt på at det kunne bli et tungt ritt, forteller hun.

Hard kjemping

Svenske Linn Gustafzzon åpnet frisk og satte opp farten i feltet. Elisabeth hang på nesten en runde, men mot slutten av første runde fikk Gustafzzon en luke.

- Jeg måtte jobbe med meg selv på andre runde av totalt fem. Så løsnet det skikkelig og jeg fikk opp bra fart de siste tre rundene. Det var herlig å få en positiv avslutning på rittet. Linn gjorde et sterkt løp, og jeg er godt fornøyd med andreplassen og sammenlagtseieren i Norgescupen, sier Elisabeth.

Rundbanesesongen har vært veldig bra. – Jeg har tatt et steg i riktig retning i år. I noen Norgescup-ritt har jeg vært ganske treningsstinn og har kunnet kjørt bra, selv med mye trening i beina, forteller hun.

Flere høydepunkt

På spørsmålet om hva som har vært årets høydepunkt så svarer hun 35. plassen i WorldCup-rittet i Albstadt i mai, samt andreplassen i NM rundbane, der hun kom rett bak Gunn Rita Dahle-Flesjå. Det var også utrolig gøy å ta seier i UCI World Maraton Series og Furusjøen Rundt i juli.

- Jeg følte jeg "traff" med formen i disse rittene, sier hun.

Det nærmer seg sesongslutt, men det gjenstår et par rundbaneritt i Danmark og Nederland.

- Jeg gleder meg allerede til neste år – men først skal årets sesong avsluttes og feires, sier Elisabeth.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen