Du er her

12 Ryemedlemmer løp langtur fra Hakadal til Langsetløkka lørdag!

Foto: Øyvind Sørgjerd

 

12 Rye medlemmer møtte opp på Hakadal stasjon lørdag og tok beina fatt på turen tilbake til Langsetløkka. Været var så som så, uten at det la noen demper på turen. Det var stadig tendenser til lysninger underveis, men solen ville ikke bryte igjennom det lave skydekket.

 

Ut fra stasjonen tok vi Greveveien oppover mot Rundmyra. Det var stadig slaggrester fra tidligere jernproduksjon i Nordmarka å se langs veien. Det var nok de som i tidligere tider hadde slitt hardere enn hva vi skulle gjøre. Fra Rundmyrstraktene tok vi stien sydover oppover mot Store hyttetjern og Eiriksknatten. Praktfull tåke med minimal utsikt! Vi gikk på stien, men det var mer ett bekkefar vi gikk i, ettersom det hadde regnet godt gjennom hele natten i forkant. Alle var mer enn gjennombløte. 

 

Videre ble kursen lagt mellom Blekktjern og lille Hyttetjern via Gruvåsen og ned til veien ved Fløyta. 

 

Per Vollen var konstant sulten og benyttet anledningen til å legge i seg det som var av både blåbær og tranebær langs stien. Der er det nå tomt for bær. Fra veien ved Fløyta la vi oss inn på stien igjen opp til Fallgardsputten og frem til Finntjern der det ble en pause for oss andre til å spise matpakker. Nå fant vår Herre ut at han ville velsigne oss med en realt regnbyge. Pausen ble derfor kortet ned og vi små jogget veien nedover forbi Damputtene til Movatn for å få varmen igjen.

 

Fra Movatn tok vi en avstikker mot Vaggesteinsåsen før vi la oss ned mot mer kjente områder via Dausjøen, Sanderberget, via Elses sti inn til Midtodden og Langsetløkka.

Våte, noe stive i beina og litt slitne, med lykkelige over en gjennomført tur.

 

I og med at værforholdene ble som de ble, vil turen på kort varsel bli gjentatt når barfrosten har satt sitt preg akkompagnert med penere vær i løpet av høsten.

Dagen ble avsluttet med grilling og hyggelig mimring rundt langbord hjemme hos Erik «stifinner». 

 

Takk for flott tur og initiativ til Erik og Bjørn, og alle andre som deltok.

 

Hilsen Tore Karl Saupstad.

 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen