Du er her

Ryesyklister på pallen i Hakadal Enduro

Anna i farta. Foto: Gizmo Johnsen

Anna Littorin-Sandbu tok andreplass i dameklassen, Albin Littorin-Sandbu tok andreplass i herreklassen og Ole-Herman Bergby kom på tredjeplass. Kristian Holiman vant aldersbestemt 14-16 år.

Anna Littorin-Sandbu (17) sykler til vanlig rundbane. Dette var hennes tredje enduroritt.

Er du fornøyd med egen innsats?
Jeg er egentlig ganske fornøyd med egen innsats. I tidligere enduroritt har jeg ikke helt fått flyt eller fart, men nå følte jeg at jeg hadde ganske gode runs. Jeg gikk over styret på første etappe, men det er noe som skjer. Det var jo skikkelig sleipt og gjørmete så det var utfordrende. På andreetappen mistet jeg kjedet. Tapte litt på det, men det er også sånt som skjer. Det var 13 sure sekunder til førsteplassen. 

Hvordan var løypene?
Løypene var utrolig morsomme og utfordrende fordi det var så gjørmete. Kan vel ikke si at jeg hadde stålkontroll hele tiden, men gøy å være utenfor komfortsonen og pushe på. Siste etappen var den råeste av de alle! Den gikk også best, både hva jeg synes selv og resultatmessig.

Frister det å delta på flere enduroritt?
Jeg blir helt klart med på flere enduroritt når jeg har tid og når det ikke krasjer med andre ritt. Så nå på høsten så passer det perfekt å sykle enduro. Det er skikkelig gøy og samtidig utfordrende teknisk. Det er jo annerledes forhold til rundbane, men bra trening teknisk og ikke like mye stress.

Albin Littorin-Sandbu (17) sykler til vanlig rundbane, men deltok nå på sitt femte enduroritt.

Er du fornøyd med egen innsats?
Synes egen innsats var veldig bra, bortsett fra et tryn på første etappe. Hadde god flyt i løypene, og fant farten ganske fort.

Hvordan var løypene?
Løypene var veldig morsomme, spesielt med så mye gjørme!

Frister det å delta på flere enduroritt?
Jeg har bare vært med på fem enduroritt så jeg er fornøyd med et podium i løpet av første sesongen. Hakadal Enduro ga skikkelig mersmak. Det var et bra arrangement med kule premier! Kommer nok til å sykle flere enduroritt ja!


Albin. Foto: Gizmo Johnsen

Ole-Herman Bergby (18) sykler til vanlig utfor. Dette var hans andre enduroritt.

Er du fornøyd med egen innsats?
Veldig gøy å være med, spesielt når det bare er 10 min med sykkel fra der jeg bor hjemme i Hakadal. Kjørte helt ok på første etappe, men ganske mye stopp. På andre etappe kjørte jeg ganske bra og traff de linjene jeg hadde sett for meg. Etter 2/3 av etappen på drøye 8 minutter treffer jeg en stein i høy hastighet, så felgen sprekker og jeg må kjøre resten av etappen på flatt dekk. Veldig fornøyd med at jeg klarte å fikse felgen slik at jeg kunne komme meg gjennom tredjeetappen også. Den etappen var sjukt fet og antagelig den etappen jeg koste meg mest på.

Hvordan var løypene?
Jeg synes løypene hadde veldig bra variasjon og ikke minst at alle kunne komme seg gjennom dem. Det var veldig gjørmete, noe som gjorde det ekstra utfordrende å komme seg helskinna fra topp til bunn. Som utforsyklist så er det alltid gøy med litt annerledes sykling nå som sesongen er over.

Frister det å delta på flere enduroritt?
Det ga absolutt mersmak, og jeg kommer uten tvil til å stille opp neste år. 


Ole Herman. Foto: Gizmo Johnsen

Kristian Holiman syklet rundbane tidligere, men har gått over til enduro.

Er du fornøyd med egen innsats?
Jeg syklet raskt og med få feil, og er kjempefornøyd med hele rittet. Under hele rittet var det lite press på å sykle bra, og stemningen var god hele veien. Når det kommer til min egen sykling syntes jeg at jeg var flink til å følge bra linjer og holde blikket oppe. Siden det var et ritt hadde jeg selvsagt litt mindre kontroll over alt enn vanlig, men det er det jeg digger mest med det!

Hvordan var løypene?
Løypene var fantastiske! Det gikk så sykt fort og det var superspennende i gjørma. Ingenting negativt å si. Det var jo bare to etapper, og jeg hadde klart mer. Men jeg tror at når rittet var så kort så ble stemningen holdt oppe og det ble mer gøy enn slitsomt – noe som kunne senket stemningen. Gjørma gjorde etappene ekstra morsomme. Uten den ville det ikke vært det samme.

Frister det å delta på flere enduroritt?
Jeg syklet rundbane da jeg var yngre. Jeg ble alltid skikkelig nervøs da jeg sto på startstreken og de begynte å telle ned. Rundbane er også sinnsykt slitsomt, haha, så jeg begynte å sykle bare for gøy. Nå som jeg kan delta i noen enduroritt har det blitt det nye kule! Dette er det første endurorittet jeg har vært med på i år. Helgen etter Hakadal Enduro skal jeg være med på Hardbarka Enduro i Hemsedal.


Kristian i farta

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen