Du er her

Bournemouth Running Festival

Martin Henrik Andresens bilde

Denne helgen deltok jeg som tilskuer på Bournemoth Half Marathon. Her er noen inntrykk.

For et vær! Sola skinte om kapp med løperne der de kom i mål ved sjøsiden av den britiske kystbyen. Solen strålte og sendte lyset i refleksjon fra sjøen utenfor. Været tillot løping i singlet og vassing i vannkanten på stranden. Hadde man bare stirret utover, kan det lett minne om rivieraen ett land lenger syd. Men når vi snur oss var det klare tegn på at vi var i Storbritannia likevel.

Bournemouth Running Festival arrangeres andre helg i oktober. Det passer ypperlig med den norske høstferien. Min kone Elise var påmeldt halvmaraton. I tillegg har festivalen tre kortere distanser dagen før. Merkelig nok går halvmaraton før full distanse på løpsdagen. Starten går kl. 08, noe som betyr at du må opp på et ukristelig tidlig tidspunkt om du skal rekke å spise. Hotellets frokostsal er gjerne ikke åpnet, og utenfor er gårsdagens partygjester fortsatt på vei hjem. Det tidlige tidspunktet gjør det i praksis til et lokalt arrangement, men fordelen er at du lett kan nå siste flyet tilbake til Oslo samme kveld.
Løypekart halvmaraton i Bournemouth
Løypa er ikke nødvendigvis flat, men har ganske interessante og lettløpte partier. Du starter på en idrettspark utenfor Bye og jobber deg mot Bournemouth Pier. De store åpne partiene langs stranda kan være en påkjenning for motivasjonen. Vi stod strategisk plassert der løypen vendte ved km 17 og kunne se desperasjon bredte seg i ansiktet til løperne som fikk se synet av den endeløse strandpromenaden de skulle i gang med. Men samtidig er nærheten til stranden veldig deilig. Solen stekte på slutten og ga løperne et helt annet klima enn ved start. Mange hadde kledd seg for mye for anledningen.

Bournemouth Marathon og halvmaraton er et rimelig og jevnt over godt organisert arrangement, bortsett fra den ubehagelig tidlig starten. Du får trøye og goodiebag ved målgang og er du en rask løper har du muligheter til en skikkelig god plassering. Toppen er tynn og vinnertiden er ikke all verdens sett opp mot norske løp.

Byen for øvrig er mest kjent for sine strender og raskt unnagjort som severdighet. Men god togforbindelse til London gjør at du kan kombinere det med en langhelg i storbyen. Bournemouth er en partyby, så vær nøye med hvilket hotell du booker. Du vil ikke risikere å bli ufrivillig deltaker i utdrikningslaget vegg i vegg. Vi valgte å bo godt i sentrum, nær målgang. På den måten rakk vi til og med en dusj på rommet før utsjekk, en liten fordel med tidlig start. Om du ikke velger å hive seg i bølgene da.

Alt i alt, et løp vi vil anbefale!

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen