Du er her

Kristiansand ultraløp

Kenneth Antonsens bilde

Ultra- og terrengsesongen igang. Rye er også en ultraløpeklubb.

Løpesesongen er for alvor igang. Lørdag 14. april ble Kristiandsand Ultraløp gjennomført. Rye hadde selvsagt løpere til start. Sportsklubben Rye har en rekke løpere som deltar i ultraløp gjennom året. Sportsklubben Rye har et bredt tilbud, både når det gjelder sykkel, triatlon, løping og ski. Ergo er vi ikke en spesialisert ultraløpeklubb, men vi er nok den 3. eller 4. største deltagende klubben i landet, med tanke på antall løpere som stort sett stiller opp.

Tilbake fra skade - tilbake på pallen.

– Veldig glad å være tilbake å konkurrere igjen, 21 k var knallgøy, 2. plass til slutt - litt irriterende jeg ikke klarte å presse litt hardere ved slutten, slått med bare 15 sek, kommenterer Runar Sæther som leverte en fantastisk sesong i 2017.

Runar satser i år mer spesifikt mot de lengste og tøffeste distanser. Runar har vært noe plaget med en skade i sesongoppkjøringen. Dette har klokelig nok medført noe redusert intensitet. Dermed valgte han å teste ut 21 km løypen. Dog vet alle som har deltatt på løp, at jo kortere det blir, jo hardere løper man. Selvom 21 km i utgangpunktet er langt nok for folk flest, er 21 km en spurt for de som har ambisjoner om å løpe 160 km på sikt.

Laura Bakkers KRS Ultra

Laura Bakker, er også et usedvanlig aktivt Ryemedlem. Hun stiller til start sammen med Runar i alle mulig distanser og terreng. Laura er utpreget sterk mentalt. Hun gjennomfører løpene like mye med hodet og viljestyrken som fysisk form. Laura forteller om KRS Ultra:

"Vi møttes av strålende vår sol ved vår ankomst i Kristiandsand. Klare for AQ Bymarka 21 km terrengløp.

Allerede i ukedagene før start lørdag ble vi varslet om at løypen måtte legges om, da det var mye snø i terrenget og på stiene. Det skulle vise seg at omleggingen på ingen måte ble en skuffelse. Løypen har en god miks mellom sti, grusveier og noe strekk med asfalt langs sjøkanten og elver. Start og mål var ved stranden utenfor Aquarama i Kristiandsand.

Løypen var hardere enn jeg forventet. Spesielt fordi jeg har noe begrenset erfaring med de meste tekniske stiene. I tillegg hadde arrangøren lagt inn flere uventede bratte stein trapper man måtte forsere, for syns skyld.

Belønningen for disse trappene og det uventede terrenget, ble en fantastisk utsikt over Kristiandsand fra toppen av Ravneheia og Odderøya.

Løpet samlet ca 175 løpere i alle kategorier. Både de veldig gode og de som ville på tur. Atmosfæren rundt i løypen var veldig hyggelig og vennlig, med en fantastisk support fra de frivillige. Det var 3 matstasjoner langs løypen, som kunne friste med vann, sportsdrikk og Cola i tillegg til typisk løpesnacks. Det betydde at man ikke trengte å bære med seg noe selv.

Ved målgang ble vi deltagere møtt med drikke, potetgull, frukt og lapskaus. I tillegg det beste – iskrem.

KRS ULTRA er et godt organisert og hyggelig terrengløp, som definitivt vil være i min løpekalender også neste år," avslutter Laura.

I tillegg til Runar og Laura, deltok Jan Magnus Brevik (bildet over, fra et tidligere løp) på 60 km distansen. I følge rapporter var Jan Magnus uheldig, og fikk et overtråkk. God bedring Jan Magnus.

Avslutningsvis fra skribenten:

Terreng- og ultraløp - en naturopplevelse.

Spør man medlemmene i Rye hvorfor man trener, får man ofte ganske like svar. Det som kjennetegner likhetene i svarene (om man ser bort fra ulike ambisjonsnivå), er at medlemmene trives med å være ute i naturen og i bevegelse. Liker man å løpe anbefaler jeg på det sterkeste å delta på terrengløp. Distanse og ambisjoner er valgfritt. Men opplevelsene står som oftest i kø når man først melder seg på. En magisk troll-skog med solstråler skinnende gjennom tretoppene, en fantastisk utsikt som Laura nevnte, en flott elv, endeløse daler og vidder. Selv har jeg i alle mine terreng- og ultraløp alltid stoppet opp minst en gang underveis for å nyte naturen jeg nettopp løp rett inn i. Ambisjonsnivå velger man som sagt selv, og når jeg deltar på terrengløp, velger jeg å ha lave ambisjoner. Jeg fokuserer på hvor utrolig heldig jeg er, hvor vakkert livet er, og hvordan jeg smiler helt inn i min egen sjel. Spontane smil som man kjenner i hele kroppen.

Så meld deg på et terrengløp.

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen