Du er her

Sentrumsløpet 2018

Kenneth Antonsens bilde

ENDELIG VÅR, SOL & SENTRUMSLØPET 

Kun 17 mai, trekker mer mennesker til sentrum enn vårens løpeklassiker Asics Sentrumsløpet. Ett illustrerende bevis på at vi nordmenn også er et deltagende idrettsfolk. 

Oslo sentrum var badet i vårsol med 15 deilige varmegrader og ideelt løpe vær. 8000 løpere deltok i hovedstadens vår-klassiker, fra Rye deltok hele 33 løpere. 

Rye løpere leverte i tillegg meget gode resultater, med 7 løpere under 40 minutter. Raskeste mannlige Rye løper var Morten T. Vaagsbø, som presterte utrolig sterke 34.41 og løftet han helt opp til 5. plass i den steinharde årsklassen Menn 45-49år.

Beste kvinne i Rye Else Marie Grotterød løp inn til 44.58 og nådde topp 10 i sin aldersklasse.  Redigert: Heidi Tronbøl snek seg foran med 10 sekunder.

Øvrige Rye resultater finner du her: http://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=3715&ignoreuseragent=true

Sentrumsløpet lurer frem smil og glede. Her er ett utvalg av de jeg har fått tilgang til. PS, veldig fint om dere kunne hjulpe oss i Rye løpegruppe med bilder og kommentarer slik at vi kan publiserer aktiviteten. 

Svein- Erik Bakke og Torunn Brandt, strålende glade med sitt løp. 

 

Ekstra hyggelig var det å se Oddvar Røsten til start. Oddvar har hatt uflaks med skader en stund, og det er flott å se Oddvar smilende med startnummer igjen. Oddvar mente at " Den eneste grunn til at jeg løp var at jeg hadde startnummeret. Estimerte med 70 minutter for en uke siden. Tenkte det ville bli en god treningsøkt. Derfor ble løpsopplevelsen større enn ventet". Oddvar løp inn på 59.16. 

Oddvar tok bilde like før start i pulje 10, og fanget i den karakteristiske og fredede freja klokken mot en blå vakker vårhimmel. 

Marius S Strand og Kenneth Antonsen, like 2 minutter før start. Marius var spent før start, mens Kenneth ( skribent) var mer avslappet. Da oppladningen til årets sentrumsløp har vært preget av tilpasset og lystbetont trening i en travel hverdag. Så tiden var underordnet. Det er moro å være med. Marius var i skikkelig god form, og klokket inn til 43.23

LØPENDE I NASJONALT KULTURLANDSKAP

Selv reflekterte jeg etter målgang. For ett fantastisk flott løp Sentrumsløpet er. En folkefest faktisk. Spesielt om man tenker seg løpet igjennom øynene på en som ikke kommer fra norge, eller som ikke er så ofte i Oslo. Start på Karl Johan vendt mot Kongens slott, opp bakken og inn i parken. Derfra opp til Nord Europas flotteste park, Viglandsparken, og derfra både opp og ned erverdige Bygdø Alle, via Rådhuset og inn i kvadraturen og inn igjen på Karl Johan i folkehavet til målgang. 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen