Du er her

Juniorgutta fra Rye slo knock-out på norgeseliten!

Egil Andreas Aasheims bilde

Sist helg (21.-22. april) var det duket for sesongstart her hjemme, for de beste landeveisrytterne i landet. Det første Norgescup-rittet, Systemkjøkken Grand Prix, gikk av stabelen i Grenland, i en skikkelig hard løype som har vært brukt til Norgescup-ritt mange ganger tidligere. Menn junior skulle forsere til sammen nesten 1.700 høydemeter i løpet av 112 km, så her var bordet dekket for de klatresterke syklistene.

Men først skulle det på lørdag sykles rankingritt på tempo, i en 19 km lang løype langs gamle E18 ved Langangen. Allerede på lørdag markerte Rye-gutta at de hadde planer om å kjempe om topplasseringer, og vi fikk inn Ludvig Fischer Aasheim på 2. plass, Magnus Brynsrud på 11. plass og Hugo Olov Harnæs på 12. plass. Årets første pallplass var i boks!

Men det var på søndag det virkelig gjaldt. Vi visste på forhånd at dette var en løype for oss, og vi visste også at det lå landslagsplasser i potten. Kjøring og resultat på søndag ville være avgjørende for uttaket til Course de la Paix Juniors i Tsjekkia, verdens største etapperitt for juniorer. Vi la derfor en dristig og offensiv taktikk før start, og vårt mål var å styre løpet fra start til mål.  Johannes Borud skulle dekke tidlige brudd på førsterunden, og de andre tre (Hugo, Ludvig og Magnus) skulle sprenge feltet i den lange bakken før målpassering. Gutta gikk målbevisst til verks og gjennomførte taktikken 100 % og slo rett og slett knock-out på resten av norgeseliten. Ut på siste runde satt vi i en meget god posisjon, med Ludvig alene i front, Magnus som ”busskonduktør” i en forfølgergruppe på fire ryttere og Hugo som ”guard” i hovedfeltet, et felt som for øvrig var redusert til 17 ryttere, som følge av Rye-guttas hardkjør.

Seieren glapp dessverre helt på slutten, både fordi Ludvig dessverre gikk næringstom i den siste lange bakken, men også fordi Magnus feilberegnet spurten og åpnet denne i tidligste laget. Men kjøringen og resultatet var uansett strålende: vi fikk tre ryttere inn blant de seks beste, etter å ha satt landets beste juniorsyklister grundig på plass. Dessuten var det kjempegøy at Magnus ble nr. 2 og med det kapret sin første pallplass på en fellesstart i NorgesCup’en. Sesongen er definitivt i gang!

Alle foto: Heming Harnæs


Johannes gjorde en god jobb med å dekke opp tidlige bruddforsøk.


Hugo kontrollerte hovedfeltet underveis på søndag.


Seierspallen etter årets første Norgescupritt på landevei, med Magnus Brynsrud på 2. plass.


Seierspallen etter temporittet på lørdag, med Ludvig Fischer Aasheim på 2. plass.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen