Du er her

RR – Rye Rolig

Inger Heiberg Woxholtts bilde


Kaptein Nils R. T. Apeland

Rye er heldigvis en levende klubb full av mange initiativrike mennesker, vi er derfor skikkelig glade for at vi nå kan presentere en splitter ny sykkelgruppe: Rye Rolig!

Rye Rolig er en lavterskel-landeveisgruppe med fokus på rolige turer, sykkelfellesskap og treningsglede. Vi sykler bare på søndager, og har ikke som mål å delta på ritt. Denne gruppen er for deg som er nysgjerrig på landeveissykling, eller kanskje har syklet en del før og kunne tenke deg et sykkelfellesskap i rolig tempo. Har du syklet lite landevei vil du få opplæring i tenikk, og hvordan sykle som et lag. Denne gruppen har rom for alle og den som sykler saktest bestemmer farten. Om du ikke kan hver søndag er det selvsagt helt greit.

Oppmøte på parkeringsplassen Hvervenbukta kl. 10 på søndager fram til sommerferien. Blir det avlyst på grunn av vær eller andre uforutsette hendelser, vil vi melde fra om det i facebookgruppa "Rye Rolig"

Kaptein er Nils R. T. Apeland. Han er en erfaren syklist gjennom mange år, og  er opptatt av de samme tankene:  jobbe på lavterskelnivå og har fokus på sykkelglede, mestring, fellesskap og teknikk. Han har stor tro på konseptet.

Initiativtager er Siv Svanåsbakken, og forklarer bakgrunnen for opprettelsen av denne gruppa:

– Jeg savnet selv en lavterskel sykkelgruppe i Rye da jeg var medlem, og særlig når jeg ikke lenger klarte å følge allerede eksisterende lag. Da jeg ble medlem av Rye var det rett på Rye 19, og jeg følte alltid at jeg hang  bak som et slips :) Etterhvert som mine mål ble nådd, og syklingen avtok, savnet jeg en gruppe på lavt nivå hvor det ikke handlet om å prestere, men kun nyte sykkelglede og muligheten til å være en del av sykkelmiljøet.

Det eksisterer jo allerede søndagsturene til Son, men den gruppen er også for krevende og rask for mange. Det endte med at jeg sluttet helt med sykling. Som nevnt har jeg nå ikke syklet på noen år, men savner både sykling og fellesskapet. Jeg tror ikke jeg er alene om å ha en slik erfaring.

I Rye Rolig er dette de viktigste prinsippene:
 
- "Alle med" skal være selve grunntanken
- Vi sykler aldri raskere en svakeste ledd i kjeden.
- Kun søndagstrening
- Vi har fokus på teknikk, ikke fart.
- Mestring og fellesskap
- Selvsagt obligatorisk stopp med kaffe og bolle (eller is)! 

Vi i Rye har lenge ønsket å kunne tilby en slik gruppe. I Ryes formålsplan står det at vi skal tilby trening til alle, uansett nivå, og det er viktig at også nybegynnerne og de som av ulike grunner ikke er så ambisiøse på egne vegne har et tilbud og et miljø. På denne måte kan vi også øke rekrutteringen til klubben, og lære de som ønsker å gå videre det mest grunnleggende hva gjelder teknikk og tankene rundt det å sykle sammen som en gruppe.

Vi stiller ingen krav til medlemsskap, klubbdrakt, sykkeltype eller noe, annet enn at du har hjelm, sykkel og lyst til å sykle sammen med andre.

Meld deg inn i facebookgruppa for oppdatert informasjon om hva som skjer, eller bare møt opp i Hvervenbukta kl 10 en søndag.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen