Du er her

Ludvig og Magnus representerer Norge under Course de la Paix Juniors i Tsjekkia

Egil Andreas Aasheims bilde

Ludvig og Magnus er klar til start, før første etappe av Course de la Paix Juniors. Foto: Kjersti Jevanord

Denne uken kjøres årets tredje ritt i verdenscupen for juniorer (UCI Nation’s Cup), fra 3. til 6. mai. Det er det tradisjonsrike og prestisjefylte Course de la Paix Juniors, også kjent som Fredsrittet, som i år arrangeres for 47. gang, og 24 lag – totalt 144 av verdens beste juniorryttere – står på startstreken. I løpet av fire dager skal rytterne gjennom fem etapper og konkurrere over til sammen 370 km. Fredsrittet er også beryktet for de harde løypene, der særlig ”kongeetappen” på lørdag er avgjørende med sine to klatringer på ca. 10 km. Dette rittet er utvilsomt det mest prestisjetunge etapperittet som er på juniorkalenderen, og tidligere vinnere inkluderer navn som Fabian Cancellara, Roman Kreuziger, Michal Kwiatkowski, Magnus Cort Nielsen, Mads Pedersen og Idar Andersen, Norges eneste sammenlagtvinner (2017).

På Norges seksmannslag stiller både Ludvig Fischer Aasheim og Magnus Brynsrud. For Sportsklubben Rye er dette et historisk uttak, siden vi må helt tilbake til 1979 for å finne to Rye-ryttere på det samme landslaget. Den gangen var det Jostein Wilmann og Hans Petter Ødegård som var med og kapret bronsemedaljen for Norge under lagtempo-VM. For juniorlaget til Rye er det selvsagt stort at vi legger beslag på to av seks plasser på landslaget, og som lagets trener kan jeg si at vi med dette allerede har nådd ett av denne sesongens delmål: å få med to ryttere til Fredsrittet!

La det være sagt med én gang: Ludvig og Magnus er ikke fornøyd med bare å stille på startstreken i Tsjekkia. De gutta reiser ned med ambisjoner om å konkurrere om topplasseringer, både på enkeltetapper og sammenlagt. Rittets etapper og profil passer bra for både Ludvig og Magnus, og det skal bli spennende å se hva de klarer å få til under de lange klatringene på lørdagens etappe. Vi håper også å kunne komme med et par rapporter underveis, så følg med!


Foto: Kjersti Jevanord.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen