Du er her

Magnus tok 4. plass i jr. eliteklassen – med fall og punktering

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Magnus Brynsrud hadde 2 minutters forsprang på Storåsen, i klassen menn elite junior, i Birkebeinerrittet i helgen, da det dessverre gikk galt.

Magnus lå sammen første gruppe, en gruppe som jaget Joker-syklist Bjørn Tore Hoem. Bjørn Tore Hoem lå 40 sekunder foran gruppen på seks, som bestod av Magnus, Erik N. Resell, Eirik Pettersen, Ole Hem, Fredrik Haraldseth og Anders Skaarseth. Denne gruppen kjørte bra og tok stadig inn på Hoem.

På Storåsen lå Magnus veldig bra an, og ledet da menn elite junior-klassen med ca. 2 min, men så skjedde det som ikke skal skje. Før skistadion veltet Magnus og punkterte, antakelig en sigepunktering. Han syklet de siste 15 km på et stadig flatere dekk, og meget forslått. Han syklet likevel inn på tiden 2 timer og 39 minutter, og det holdt til en 4. plass i M elite junior, ca. topp 30 totalt, og Ryes raskeste tid.

Magnus Brynsrud sykler landevei til daglig, er en del av #juniormafiaen, og dette var hans debut i Birkebeinerrittet.
Robin Mackenzie-Robinson (aka "Grandpa"), som selv hadde et velt for to uker siden i BMC-1814 rittet, og på grunn av vond hofte og brist i ribbein måtte han dessverre stå over Birken, årets store treningsmål. Han hadde derfor lånt bort sykkelen sin til Magnus, så Magnus syklet på "Grandpa"-sykkelen.

Magnus måtte sy noen sting i albuen og kneet, men hadde heldigvis ingen brudd. Nå håper vi både han og "Grandpa" slipper flere uhell på en stund.

Både resultatlisten og Strava viser at det gikk fort over fjellet.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen