Du er her

Spektakulære dager i Odense

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Helgen 10.-11.11 deltok to spreke jenter fra Rye på jentesamling i Danmark.

Kamilla Aasebø og Celine Madeleine Braaten fra Rye BU var blant de seks  jentene fra Region Øst og de to jenter fra Region Innlandet, som i helgen var på banesamling i Odense. Alle var i alderen 11-15 år.

Målet med samlingen var å sveise jentene fra regionen og omliggende områder tettere sammen. Ingen av jentene hadde noen som helst erfaring fra velodrom. Alle var sånn sett på "bortebane".
Opplegget ga også god mulighet for å bygge mestringsfølelse.

Jentene hadde det helt topp og de gikk bra sammen. Vi unngikk større uhell, men en av jentene fra Region Innlandet gikk i parketten ved et par tilfeller, heldigvis uten skader.

Jentene var nokså jevne i nivå, uansett hvilken gren av sykling de som oftest representerer og er aktive i. Vi på sidelinjen opplevde jentene som helt rå!

Vi var så heldige å få bruke May Britt Våland som trener og instruktør. Hun hadde god bistand av Tone fra Hitec. Sammen var de helt fantastiske med jentene, May Britt hadde fullstendig kontroll og fanget interessen 100% av tiden på  en myndig og pedagogisk riktig måte.
"Våre" jenter ble også raskt inkludert i jentegruppen fra NCF som var der samtidig.

Søndag hadde jentene fire timer i hallen hvor de sammen med NCF gutter vekslet på å kjøre ulike konkurranser på banen. Her fikk våre jenter bryne seg på ryttere fra Hitec og juniorlandslaget. For en gruppe i alderen 11-15 var det veldig motiverende, og ganske imponerende, å konkurrere med og til tider kjøre jevnt med disse jentene.

Det ble også en artig opplevelse å se Anita Stenberg kjøre motorpes inne på banen – det gikk fort!!

Alle jentene snakket om hvor raskt de kunne komme tilbake til Odense. Vi tror ikke det blir noe problem å få rekruttering til Velodromen i Asker.

Dersom vi får til en ny tur til Odense, ønsker Dansk Sykkelunion at vi samkjører med dem slik at de danske og norske jentene får testet seg mot hverandre. Vi opplever dette som en god bekreftelse på at de har kommet seg på et anstendig nivå. Mye av grunnen til dette er naturligvis May Britts opplegg.

Alt i alt må vi si at dette var en særdeles vellykket tur som gikk over all forventning. Jentene fikk oppleve mestringsfølelse og vi skapte samhold på tvers av klubber og aldersgrupper. Foreldrene ble også kjent på en måte som gjør planlegging av nye turer og samlinger langt enklere.

Samholdet i gruppa vil bidra til å skape et felles treningsmiljø og videre etablere et grunnlag som er enklere å utvide med flere jentesyklister.
Sistnevnte er håpet og ønsket til rytterne også, og både Kamilla og Celine Madeleine håper at flere Ryejenter blir med på neste tur.

Eva Aasebø og Pål Braaten

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen