Du er her

Tone Kristin Larsen VM-debuterte med bronse

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Tord Bern-Hansen

I helgen var det master-VM i kross i Mol i Belgia, og Tone Kristin Larsen, en av en av Norges aller råeste terrengdamer, tok bronse på sitt første masters-VM i kross.

– I denne løypa var det sentralt å være kjapp av og på sykkelen og å løpe smart i sanden, sa hun til landevei.no.

– Akselerasjon er en av mine svake sider, og her var det mange damer med bra trykk i pedalene, så jeg lå omkring nummer åtte etter starten. Men løypa besto blant annet av tre lange sandpartier der folk på vårt nivå må løpe mye. Løpingen er en av mine sterke sider, og jeg avanserte til fjerde plass etter første sandparti. En stund lå jeg bare 10 sekunder bak nummer to, men så gjorde jeg en liten feil i forbindelse med en avstigning - og vipps ble luken opp til sølvvinneren litt større, forteller hun. 

– Helt på slutten passerte jeg hun som hadde ligget på tredjeplassen i mesteparten av løpet fordi jeg løp ned en sandbakke mens hun syklet. Dermed greide jeg å tråkke fra henne inn til mål. Hun brukte tid på å prøve å klikke seg inn i pedalene mens jeg tråkket alt jeg hadde uten innfesting, og klikket så inn etter å ha oppnådd høy fart. 1-0 til Shimano pedaler over eggbeaters, sier Tone Kristin til landevei.no.

Dermed tok Tone Kristin bronse, med et par sekunders margin.


Foto: Tord Bern-Hansen

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen